lördag 23 juli 2016

Anne-Lie Högberg - Väck mig när det är över

Väck mig när det är över är uppföljaren till Det kommer aldrig mer vara du av Anne-Lie Högberg. Hon väver in självupplevda livshändelser, som sin egen kamp mot cancer, i sin berättelse om Agnes.
Inte får man cancer på julafton? 
Tidigt på julaftonsmorgonen tassar Agnes upp och duschar. Hon njuter av att vara uppe helt själv innan alla i den stora familjen vaknar. När hon känner knutan i bröstet slår hon bort de skrämmande tankarna på att det skulle kunna vara cancer och säger inget till sin man Tobias. Hon har fullt upp med att hantera konflikterna mellan tonåringarna i den nybildade familjen som tar all hennes energi. Till råga på allt så rasar visionen om en perfekt jul när hon inser att hennes syster Cissi bär på en fruktansvärd hemlighet.
När motgångarna hopar sig måste Agnes hålla hårt i det hon tror på. Denna gång är det full storm och döden flåsar henne i nacken. Allt ställs på sin spets och stora bekymmer blir små när hennes livs största kamp måste övervinnas. Hon måste överleva.
Väck mig när det är över är en fängslande roman om moderskap, systerskap och döttrar och om när livet inte blir som man hade tänkt sig. Full av igenkänning, mod och insikt. Men det är också en roman om sjukdom, ovisshet och rädsla, och om att våga vara ärlig. En känslosam historia om när rädslan och orättvisorna drabbar Agnes och hennes familj, och om livets bakslag.
Vad gör man när man mitt i livet får reda på att man har cancer? Hur talar man om för sin nya man att man drabbats av något som hans första fru dog av? Hur hanterar man de vanliga problemen när gamla sanningar blir till hemska lögner? Och ärligt talat, hur mycket måste man älska sina bonusbarn? Hämtat från Ordberoende förlag

När jag läste Anne-Lies första bok "Det kommer aldrig mer vara du" blev jag väldigt förtjust och längtade faktiskt efter en uppföljare. Så såg jag på Instagram att hon kommit ut med en uppföljare och tack och lov fick jag ett recensionsexemplar. Jag läste ut den på två kvällar men att komma till datorn och skriva en recension tog lite längre tid(väldigt varmt just nu). Jag gillar verkligen Anne-Lies sätt att skriva, många gånger är det vardagliga lite tråkigt att läsa om i böcker men Anne-Lie lyckas verkligen göra det intressant.
Det gör att det blir ett fint flyt i boken och gör boken lättläst. Kapitlen är uppdelad i Agnes och Cissi, som är Agnes syster och det känns som ett bra tilltag. Hon lyckas förmedla känslorna väldigt bra och vissa delar är självupplevda. På grund av det kan jag kan tänka mig att det måste varit otroligt svårt att skriva boken. Jag ser verkligen framemot en ny bok i serien.
En välskriven och gripande bok om relationer, familjeproblem och cancer som både berörde mig (två näsdukspaket) och gav mig en tankeställare. BETYG 5
Inbunden
Språk: Svenska
Serie: Agnes
Antal sidor: 252
Utg.datum: 2016-07-08
Upplaga: 1
Förlag: Ordberoende Förlag
Medarbetare: Eklund, Jessica (form)
Dimensioner: 215 x 143 x 22 mm
Vikt: 402 g
ISBN: 9789187595226
Tack till Ordberoende förlag och Anne-Lie Högberg för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

10 kommentarer :

 1. Jag gillade den också massor!
  Kram Cissi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott, då hoppas vi på mer av författaren.

   Radera
 2. Den här känner jag inte till alls. Får ta och kika lite närmare på den.

  SvaraRadera
 3. Kände inte alls till denna bok/författare tidigare. Tack för tips!

  SvaraRadera
 4. Känner igen titeln, både på denna och den tidigare, men har inte läst någon av dem.

  SvaraRadera
 5. Tror att jag hört/sett författarnamnet men nya böcker för mig.

  SvaraRadera