lördag 9 juli 2016

Kristina Appelqvist - Smultron, bröllop och döden

Två entusiastiska studenter vid Västgöta universitet tar initiativet till en amatörteatergrupp och annonserar efter skådespelare för att sätta upp Romeo och Julia.
I samma veva hittas Roy Pedersen, en av Europas främsta experter på Shakespeare, brutalt dödad. Han har varit spårlöst försvunnen i åtta månader och först nu kan polisen börja söka efter hans mördare.
När litteraturforskaren Helena Waller förstår att Pedersen var ett okänt originalmanuskript av just Romeo och Julia på spåren ger hon sig iväg till Verona för att försöka hitta det på egen hand.
Morddramat tycks ha märkliga likheter med den gamla kärlekssagan, fylld av både passion och ond bråd död.
Smultron, bröllop och döden är den tredje delen i en serie med litteraturforskaren och talskrivaren Helena Waller i huvudrollen. Hämtat från Piratförlaget

Kristina har många gånger blivit jämförd med Agatha Christie och visst finns det vissa likheter, det är en riktigt bra pusseldeckare. Jag gillar hela uppbyggnaden av boken hur spänningen sakta växer fram, det känns genomtänkt. Helena verkar sympatisk och man känner igen en del av karaktärerna från bok 1 och 2 i serien. Den kunde kanske varit några sidor kortare för att få ett litet snabbare tempo på storyn. Det är mycket Shakespeare, även om vissa partier där är riktigt bra. Speciellt när det letar efter originalmanuset. Vill ni läsa en underhållande pusseldeckare i sommar då är detta boken ni ska satsa på. BETYG 4+
Speciellt kul är det att i min lilla ort sätter de upp Shakespeare och de har övat i en lada.
Kolla här
Format:Inbunden
Utgiven:2016-06-15
ISBN:978-91-642-0488-2
Sidor:400
Tack till Piratförlaget för Rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

8 kommentarer :

 1. Jag gillar Kristinas böcker just för att de är lite lågmält spännande och både Helena och Frida är kvinnor som jag gillar att läsa om. Håller med om att den var i längsta laget, det tyckte jag om den förra också. Lite omständligt blir det och lite för pratigt. Romeo och Julia-temat tyckte jag mycket om, både den dåtida och nutida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sent svar, Romeo och Julia temat var intressant. Påminner lite om Christie.

   Radera
 2. Har läst en bok av Appelqvist och den tyckte jag om. Borde kanske fortsätta läsa den serien.

  SvaraRadera
 3. Detta är en författarinna som jag inte läst ännu. Är hennes böcker läsvärda?

  SvaraRadera
 4. Har första delen i hyllan. Får kanske se till att läsa den snart :)

  SvaraRadera
 5. 9 november kl. 18:30
  Mys och rys i universitetsmiljö med Kristina Appelqvist

  Så skapas en modern pusseldeckare i Agatha Christies anda!
  Deckarförfattaren Kristina Appelqvist – en samtida Maria Lang eller varför inte en svensk Dorothy Sayers eller Agatha Christie – berättar om sitt spännande författarskap.

  Fri entré.

  Sittplats kan förhandsbokas via https://biblioteket.stockholm.se/kalender
  Stadsbiblioteket, Sveavägen 73 i Stockholm


  SvaraRadera