torsdag 15 januari 2009

Maria Eriksson och Kerstin Weigl - Mias systrar

Mia Eriksson - från Gömda, Asyl och Mias hemlighet - berättar här tillsammans med Kerstin Weigl om tre vanliga svenska kvinnors liv på flykt undan våldsamma män.

Veronika lever med misshandel och hot från sin förre pojkvän, men det är han som av tingsrätten ges vårdnaden om deras gemensamma son. När hon får pojken tillbaka blir konflikten livsfarlig.

Leila flyr den svenska småstaden samma dag hon ska gifta sig. 17 år gammal börjar hon sitt ensamma liv, utan familj och vänner.

Anette lämnar Sverige för USA i hopp om att kunna skapa ett nytt liv för sig och dottern. Men för att få stanna i landet måste hon ingå ett riskabelt skenäktenskap. Hämtat från Bokus.

Jag tyckte inte om uppbyggnaden av boken, först läser man om Veronika, sen Leila och sedan om Anette och så hoppar det i boken. För min del hade det varit bättre man läst klart om Veronika och sedan läst om de andra. Jag tycker man förlorar lite fokus och så glömmer man lite. Annars var det en bra bok, ändå inte i klass med Asyl och Gömda.

BETYG 2
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 401
Utg.datum: 2007-08-01
Upplaga: 1
Förlag: Ordupplaget
Dimensioner: 216 x 144 x 32 mm
Vikt: 500 g
SAB: Hc
ISBN: 9789185785032

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar