måndag 16 november 2015

Katerina Janouch - Babyrace: På smällen

Den efterlängtade fortsättningen i Babyrace-serien!
Det hade börjat som en lättsam lek, en ganska töntig tävling i vem som först blir mamma. Ett babyrace. Hade någon av dem ens tagit den på allvar? Uppenbarligen hade resultatet i alla fall blivit ytterst konkret.
Året kunde ha börjat bättre för Emily. Trettio, singel, snart bostadslös och nu även på smällen. Kompisen Sandra kände sig olustigt delaktig.
Här är din livmoder, och här har vi ett litet barn, sa barnmorskan och log. Ett dunkande ljud hördes. Susanne rynkade pannan medan hon fortsatte att föra dopplern över magen. Det dröjde oroväckande länge innan hon sa något.
Jag måste gå och hämta en kollega, sa hon och såg plötsligt stressad ut. Ligg kvar så kommer jag strax tillbaka. Väntan blev kort. Strax kom Susanne Eriksson tillbaka och med sig hade hon ytterligare två personer. Tystnaden som sänkte sig över rummet var kvävande.
Vad är det?, mumlade Emily. Ingen svarade. Nu får ni lov att berätta för mig, sa hon, denna gång med högre röst.
Men svaret var bortom hennes vildaste fantasier ...  Hämtat från Bokus

Jag tänkte egentligen inte läsa tvåan eftersom jag tyckte ettan var lite väl barnslig. Men faktiskt är det uppläsaren som gjorde att jag började lyssna ändå. Denna är klart mycket bättre än ettan inte alls lika barnslig. Här visar Janouch prov på hur duktig hon är som författare och man sögs verkligen in i berättelsen och känner med Emily. Jag läser/lyssnar gärna på en fortsättning. Men fortfarande är serien om barnmorskan Cecilia Lund mycket bättre. BETYG 3
Ljudbok (mp3 cd)
Språk: Svenska
Serie: Babyracet (del 2)
Inläsare: Anna Maria Käll
Utg.datum: 2015-11-09
Förlag: Bokfabriken
Medarbetare: Hammarström, Helena (form)
SAB: Hc
ISBN: 9789176291504
Köp boken Bokus eller Adlibris eller Cdon

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar