söndag 25 oktober 2009

Jonas Moström - Dödens pendel - Ljudbok


När Gerd Ekstedt avlider i sömnen av hjärtstillestånd är hennes son den ende som anar oråd. En försvunnen klocka gör honom övertygad om att någon varit inne i hennes sovrum på natten. Kommissarie Johan Axberg, som har fullt upp med semesterplaneringen och en narkotikahärva, avvisar dock misstankarna som ett förvirrat uttryck för sorg. Samtidigt får Erik Jensen, läkare på Sundsvalls sjukhus, in en ung kvinna med hjärtstillestånd på akutmottagningen. Att en ung frisk människa plötsligt drabbas av hjärtstillestånd verkar märkligt och han får inte händelsen ur tankarna. När sedan en nittonårig flicka hittas död i sin säng kort därefter, inser även Johan Axberg att något är allvarligt fel. En märklig detalj fångar hans uppmärksamhet: flickans klocka är försvunnen. Går en seriemördare lös i staden? Hämtat ur Bokus
Ja den här "boken" fångade mig verkligen.Men så är jag lite förtjust i deckare i sjukhusmiljö, ända sedan jag såg riket på tv.Det är något läskigt med de underjordiska gångar på ett sjukhus.
Det var första boken om Moström och Jensen och man fick även följa deras privatliv med allt vad det innebär, här verkade de båda ha lite trassel med kärleken.Boken är riktigt spännade och intrigen var bra.BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar