söndag 5 augusti 2012

Michelle Magorian - God Natt Mr Tom

För den 10-årige faderlöse Willie blir mötet med den lilla byn Weirwold nästan en chock. Först blir han bestört över tystnaden och förskräckt över alla djur han möter, men så småningom börjar han gilla sin omgivning.
Tillsammans med många andra barn från Londons slumkvarter har han flyttats ut på den engelska landsbygden för att komma ifrån riskerna för flyganfall mot London. Av en slump hamnar han hos den gamle enstöringen Tom.
Hos mister Tom möter Willie för första gången i sitt liv vänlighet, får äta sig mätt, får kläder och en egen säng. Han möter människor som vill honom väl och han får kompisar. Men hans mor skickar efter honom och den lyckliga tiden verkar vara förbi. Dagar och veckor går utan att mister Tom får något livstecken från Willie. Till slut ger sig den gamle iväg till London för att leta rätt på honom? Kopierat ur Bokus
Glitter Graphics | http://www.graphicsgrotto.com/

En arbetskollega tipsade mig om denna bok, sa att den var oerhört bra.
Tack för tipset, det stämde bra, det är en oerhört bra bok. Först är den lite småmysig, då när Willie kommer till Tom och märker hur han mer och mer finner sig tillrätta. Men sen blir den oerhört sorglig, mer kan jag inte säga för inte spoila det för någon annan. Kanske finns det någon som ännu inte läst denna bok. BETYG:

1 kommentar :

  1. Bästa verkligen bästa boken. Vet inte hur många gånger jag har läst den. Många är det iallafall.

    SvaraRadera