lördag 16 november 2013

Katarina Wennstam - Stenhjärtat - Ljudbok

Ett ämne som berör starkt - Baby shaken-syndrome

Mamman har sikte på disken där framme. Det är flera meter kvar men sköterskan i luckan har redan sett hennes panik, och ställer sig upp.
"Hjälp mig! Ni måste hjälpa mig. Hon andas inte. Hjälp henne!"
De kommer in till Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm fredagen den 16 december, när resten av stadens barnfamiljer hänger sig åt adventsyra. Men det kommer inte att bli någon god jul för lilla Gloria, hennes syskon, mamma Pernilla och pappa Andreas.
En olycka med ett spädbarn inblandat är illa nog. Men när misstanken om brott väcks kan ingen riktigt värja sig. Vem ger sig på en sex månader gammal baby? Det blir kriminalkommissarie Charlotta Lugns och målsägarbiträde Shirin Sundins sorgliga uppgift att ta reda på. Hämtat från Bokus

Denna ljudbok sträcklyssnade jag på, ämnet berörde mig verkligen. Så gräsligt att man kan göra ett stackars litet försvarslöst barn illa. Men det förekommer, enligt rädda barnen blir vart sjunde barn slaget av en vuxen. Det är en hemsk verklighet, i denna bok blir den som slår straffad men det är inte alltid det sker.
Spännande och intressant bok och nästan att Charlottas och Shirins privatliv kom i skymundan. BETYG 5
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (215.7 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Alexandra Rapaport
Utg.datum: 2013-10-08
Förlag: Bonnier Audio
ISBN: 9789173487207

2 kommentarer :

  1. Jag måste komma ikapp Katarina Wennstams böcker så att jag också kan läsa denna snart :P Och vad julfint du har fått på bloggen! :)

    SvaraRadera