Ja, förutom att jag gillar att läsa böcker, så tycker jag det är kul att laga mat. Tyvärr syns det också på midjemåttet men det är en annan historia. I fredags hade jag tjejträff med god mat som ni kan se i inlägget nedanför.
När jag var på bokmässa i år köpte jag denna pocket.
I den står det vad för mat vi serverade och vilken musik vi lyssnade på och lite annat som hände till exempel på 1970-talet. Köksredskapen som var poppis då var konservöppnare, fonduegryta, melittabryggare och råsaftcentrifug.
Maträtter var bland annat Flygande Jakob, Hawaikassler och Falukorvsring i ugn.
Vi lyssnade till Bee Gees och drack San Francisco eller kanske Screw driver.
En fantastisk efterrätt som jag blev sjukt imponerad när jag fick första gången var;
Ja det var 1970-talet. Vad tror ni 2010-talets maträtt är?
Ble helt nostalgisk! Både mat og musikk ga gode, gamle vibrasjoner. Dette var nok et koselig selskap.
SvaraRaderaTror jag ska ordna 70-tals fest, kul.
RaderaJa, 70-talet känner jag igen :) Ett bra årtionde!
SvaraRaderaRoligt! Min man lagar fortfarande en egen variant av den där falukorvsringen åt sig. Tack för smakbiten!
SvaraRaderaJa det gör jag också, den är rätt god.
RaderaTack för smakbiten!
SvaraRaderaHa en trevlig söndag, och njut av boken - på flera sätt! ;)
Detsamma :)
RaderaDen där boken har man allt sneglat på. Jätteskoj med mat i tidsperspektiv! 2010-talets maträtt kanske blir "pulled pork" - vem vet? :)
SvaraRaderaPulled pork är med på 2010 års mat,rätt gissat.
RaderaGlace au four minns jag :). Vilken skojig bok! Tack för smakbiten - den var smaskig.
SvaraRaderaJag måste nog göra den någon gång.
RaderaFalukorv i ugn är ju supergott! Det måste jag göra i veckan. Ha en fin söndag!
SvaraRaderaJa supergott
RaderaTrots att jag verkligen inte gillar falukorv blev jag lite nostalgisk nu ;-)
SvaraRaderaJo jag gillar falukorv men man gör mer korv stroganoff på det än i ugn.
RaderaJeg er så heldig at jeg har en mann som er veldig glad i å lage mat. Dessverre synes det på mitt midjemål og :-) Ønsker deg en fin dag!
SvaraRaderaNej jag har ingen gubbe så jag får laga själv, min son brukar laga ibland.
RaderaÅh vilken rolig bok :D känns som en bok som jag måste införskaffa :D
SvaraRaderaJa den är kul och recepten finns ju där
RaderaJag misstänker att det anses vara lite mossig mat i denna bok, men många recept funkar bra än idag. Själv är jag väldigt svag för inkokta vaniljpäron med glass... ;) Tack för "smak"biten ;)
SvaraRaderaHehe ja jag tror det men en del är inte gott. Kolla in här http://denbrunamaten.se/
RaderaVilken rolig bok. Själv tycker jag päron med after eight i ugn är riktigt gott. Men vad som kan tänkas bli 2010-talets mat är svårare. en cronut kanske? :) Tack för smakbiten! Ha en bra söndagskväll.
SvaraRaderaJa päron med after eight är gott till glass men lite "ute" nu ska det vara pannacotta i skitsmå glas.
RaderaKul bok :) Och bara för att du nämnde det, så blev jag riktigt sugen på Flygande Jakob.
SvaraRaderaJa den rätten håller sig än
RaderaHehe, artig smakebit..
SvaraRaderaJa men nästa gång får jag ta något seriöst.
RaderaKul bok (även för oss som inte var med på den tiden :)) Tack för smakbiten :)
SvaraRaderaTänk va du missat, eller inte :)
RaderaTusen takk for fin smakebit:-) Ha en fin kveld:-)
SvaraRaderaDetsamma.
RaderaDet här väcker minnen :) Glace au four och flygande Jacob var favoriter hos mig :)
SvaraRaderaJa de recepten håller sig än
RaderaHärlig bok! Rena rama nostalgi trippen. Tror att vi köpte in den på bibblan, måste nog ta och kolla lite i den. ;)
SvaraRaderaJa det måste du, kul läsning
RaderaÅh nu blev jag hungrig trots att timmen är sen.....Falukorven lagade min mamma precis sådär som det beskrivs :) Tack för den goda smakbiten ;)
SvaraRaderaTack för nostalgitrippen! ;-) Blev faktiskt riktigt sugen på falukorv nu ... :-)
SvaraRaderaÅh, det där är ju en sån där bok som jag skulle vara himla intresserad av!
SvaraRadera