lördag 1 november 2014

Ett besök på kyrkogården

Denna helg står inte bara för fest, pumpor och god mat, utan även ett besök vid graven. Jag blir så sorgsen när jag är där och jag var inte den enda. Det går inte komma från att man saknar sin mor och far,
Pappa blev nästan 90 år och mamma 87 år så visst fick de ett långt liv och dock inte alltid så lätt. De fick var med om 2.a världskriget, pappa bevakade norska gränsen och mamma som Lotta. Så 1962 flyttade de från släkt och vänner i Göteborg till denna lilla by, som jag bor i nu.
Det var många tända ljus över hela kyrkogården, mycket vackert.
I minneslunden tänkte jag en stund på mina barns far (han var min man i 13 år innan vi delade på oss). Han valde själv att avsluta sin tid på jorden men man undrar varför? Med tre barn, släkt och vänner måste man kunna valt annorlunda.

6 kommentarer :

 1. Det er mange tanker som rører seg når det gjelder liv og død. Og savnet etter de som er borte vil alltid være der. Alle gode tanker til deg denne helgen!

  SvaraRadera
 2. Var också och tände ljus. Visst är det vackert men samtidigt jobbigt med saknaden. Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Det är alltid att jobbigt att besöka kyrkogården men samtidigt fint att man kan hedra minnen av sina nära och kära som inte är kvar längre.

  SvaraRadera
 4. Jag kom inte i väg i år, men använde mig av Svenska Kyrkans site för att ändå tända ett ljus för min mamma, mormor och morfar. De finns alltid i mina tankar, men jag brukar ändå se till att lysa upp deras gravar några gånger per år. Kyrkogårdarna är så vackra på kvällen med alla ljusen, som om stjärnhimlen kommit ner och hälsat på.

  SvaraRadera