onsdag 19 oktober 2016

Anna Lönnqvist - Tjugo år till dig

Linn är vacker, singel och självständig och förverkligar sig själv. På ytan är allting enkelt i hennes liv, men bakom den lättsamma tillvaron lurar en rotlöshet. När hon bestämmer sig för att uppfylla sin längtan efter barn blir hon för första gången någonsin lugn. Men det går inte alls som hon tänkt sig och snart befinner hon sig återigen på flykt. Den här gången till nordligaste Lappland, med sår i själen som inte vill läka.

Joel har bara en het önskan i livet, men flickvännen sviker och förhoppningarna går i kras. Han lämnar Stockholm för att jobba på fjällstationen i norr han tidigare bara hört talas om. I Abisko, omgivna av vidsträckta fjäll, smaragdgröna sjöar och klar fjälluft, korsas Linns och Joels vägar. Men de hinner inte mer än träffas innan deras tidigare liv kommer ikapp dem.

Vad hände egentligen luciakvällen för tjugo år sedan? Varför vägrar Carin, den sjuttioåriga kvinnan som Linn träffade på tåget, lämna henne ifred? Och varför riskerar Joel allt för att bevara sin hemlighet? Under några omtumlande och dramatiska septemberdagar tvingas Linn och Joel söka inom sig för att få svar. Men går det att släppa taget om den enda drömmen man någonsin haft? Och om man ständigt flyr från sitt liv, flyr man inte också då ifrån sig själv? Hämtat från Bokus


När jag hade läst Annas debutbok( Tills kärleken skiljer oss), så blev jag lite sugen på att läsa något mer av denna författare. Turligt nog hade hon utkommit med en ny bok. Jag tycker nog att debutboken är bättre. Denna är lite ojämn och känns lite småtramsig. Det gick dock fort att lyssna på så helt fel var den nog inte heller.
BETYG 3+
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 291
Utg.datum: 2016-05-27
Upplaga: 1
Förlag: Ordberoende Förlag
Medarbetare: Eklund, Jessica (form)
Dimensioner: 223 x 125 x 25 mm
Vikt: 465 g
SAB: Hc
ISBN: 9789187595264
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar