onsdag 7 oktober 2020

Nina George - Den lilla bokhandeln i Paris

En magisk roman för alla dem som tror att ordets kraft kan läka ett brustet hjärta!

Monsieur Perdu kan ordinera den perfekta boken för ett brustet hjärta. Men kan han kurera sitt eget?

Monsieur Perdu kallar sig för litterär apotekare. Från sin flytande bokhandel belägen på en pråm på floden Seine ordinerar han romaner för alla livets motgångar. Genom att använda sin intuition finner han exakt den bok läsaren behöver, och reparerar på detta sätt både brustna själar och hjärtan. Den enda han inte verkar kunna kurera genom litteraturen är sig själv; han lider fortfarande i kval efter att hans livs stora kärlek försvann. Bakom sig lämnade hon endast ett brev, som han aldrig öppnade.

Efter att Perdu slutligen förmått sig att läsa brevet lättar han ankar och ger sig av på en resa till södra Frankrike i hopp om att komma över sin förlust och få ett avslut på historien. Med sig har han en storsäljande författare med skrivkramp samt en kärlekskrank italiensk kock, och längs Frankrikes floder reser Perdu, delar ut sin visdom och sina böcker, och visar hur den litterära världen kan ta den mänskliga själen på en resa för att hela sig själv. Hämtat från Bokus

📕KORTRECENSION📗

Jag känner mig lite småtrög för alla berömmer denna bok så himla mycket och jag fattar ingenting. För det för är den otroligt seg att komma in i och sen vimlar de av namn som låter väldigt snarlika varandra. Det ska var en feelgood bok men jag blev mest förvirrad och någon speciell handling var det inte heller. Översättning av tyska titeln är rätt fin, hur blev Lavendelrummet en bokhandel, eller var det för den skulle sälja bättre?

BETYG 2
Format Pocket
Språk Svenska
Antal sidor 317
Utgivningsdatum 2017-03-15
Förlag Bazar Förlag
Översättare Ulrika Junker Miranda
Originaltitel Das Lavendelzimmer
Dimensioner 178 x 110 x 20 mm
Vikt 179 g
SAB Hce
ISBN 9789170284922

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar