måndag 5 april 2010

Ingrid Elfberg - Gud som haver


Eva är mammaledig och hemma med babyn Julia och den två år äldre sonen Sebastian. I ett obevakat ögonblick ute på gården blir pojken bortförd av en pedofil. Han hittas senare av förskoleläraren Mattias, som genast blir polisens huvudmisstänkte och som tre månader senare döms för brottet.
Men Eva känner sig inte lättad, hon slipper inte ifrån den olustiga känslan av att det här inte är över. Och en dag får hon ett brev från Mattias inifrån fängelset där han försäkrar henne om att han är oskyldigt dömd och att den skyldige fortfarande finns kvar därute. När polisen vägrar lyssna ser Eva ingen annan möjlighet än att börja göra egna efterforskningar. Snart inser hon att förövaren finns i familjens närmaste umgängeskrets. Kopierat ur Bokus


Oj det här var en sträck läsningsbok, gick bara inte att lägga ifrån sig.Himla tur att jag var påskledig och småkrasslig för annars kan man ju inte ligga och läsa på det viset.
Det var väl inte riktigt någon av karaktärerna som fastnade så där jättemycket mer än Eva, som var rätt vanlig, vilket var en nackdel. Fast det uppvägdes av handlingen som känns äkta, fast man helst inte skulle vilja att det förekom.
Det är en riktig deckarrysare,jättespännande, lite kul att man känner igen sig i miljöerna kring Göteborg också. Det ska komma ytterligare en bok i serien, tack för det.Hemsida
http://www.ingridelfberg.se/ där man även kan läsa ett utdrag ur boken.Som kommer ut som pocket i april..BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar