För 4-6 personer.
Ingredienser
Minst 500 g oskalade räkor
1 - 1½ burk tonfisk
2½ dl ketchup
2½ dl majonnäs
1 hackad gul lök
1 köttbuljongtärning
ris
Ev 5 msk grädde
Garnering:
4-6 hårdkokta ägg
1 knippa dill
Gör så här
Mät upp ris för det antal personer rätten lagas till.
Koka riset i köttbuljongen.
Lägg det i en form där det får kallna.
Skala räkorna.
Blanda majonnäs, ketchup, tonfisk och lök till en sås.
Blir den för tjock kan den spädas med grädde.
Bred ut såsen ovanpå riset.
Garnera med räkorna, de skivade äggen och dillkvistar.
Servera med bröd och en sallad
Bilden är hämtad från Matklubben och receptet finns där. Men jag har fått mitt recept från en god vän
Ingredienser
Minst 500 g oskalade räkor
1 - 1½ burk tonfisk
2½ dl ketchup
2½ dl majonnäs
1 hackad gul lök
1 köttbuljongtärning
ris
Ev 5 msk grädde
Garnering:
4-6 hårdkokta ägg
1 knippa dill
Gör så här
Mät upp ris för det antal personer rätten lagas till.
Koka riset i köttbuljongen.
Lägg det i en form där det får kallna.
Skala räkorna.
Blanda majonnäs, ketchup, tonfisk och lök till en sås.
Blir den för tjock kan den spädas med grädde.
Bred ut såsen ovanpå riset.
Garnera med räkorna, de skivade äggen och dillkvistar.
Servera med bröd och en sallad
Bilden är hämtad från Matklubben och receptet finns där. Men jag har fått mitt recept från en god vän
Vet du vad, du frenetiska bloggare? Du har en award att hämta hos mig!
SvaraRaderaDessutom blev jag hungrig nu...
(och ja, marulken var god - smakade ungefär som torsk, fast fastare i köttet)