söndag 4 april 2010

Viveca Sten - I grunden utan skuld - Ljudbok


En mörk höstkväll försvinner en ung flicka spårlöst på Sandhamn. Kriminalinspektör Thomas Andreasson från Nackapolisen deltar i sökandet, som försvåras av stormar och regn. Till slut ger polisen upp och flickan antas ha drunknat.

Några månader senare är Sandhamn inbäddat i snö och is. Thomas barndomsvän Nora Linde har av en slump fått reda på att hennes man varit otrogen. Förtvivlad åker hon ut till ön med sina söner för att få tänka i lugn och ro. När barnen en dag leker ute i skogen gör de ett makabert fynd.

Den förvunna flickan har bragts om livet och skändats på ett fruktansvärt sätt. Varför har hon blivit utsatt för sådant raseri? Och kommer mördaren att slå till igen?

I grunden utan skuld är Viveca Stens tredje deckare i den populära Sandhamnserien. Här får vi även följa den unge Thorwald som växer upp på ön i början av 1900-talet. Slutligen löper historierna samman och det visar sig att det förflutna lever vidare i nuet.
Kopierat ur Bokus


Ofta när man läser böcker där man få följa personer i nutid och förflyttas sedan bakåt i tiden,så blir de sidorna med förr i tiden tråkiga. Men här är de väldigt intressanta och man vill verkligen veta hur det går för stackars Thorwald. Det är en riktigt bra bok, jag älskar miljön och persongalleriet,,toppen helt enkelt. Eftersom jag ofta städar samtidigt jag lyssnar på ljudböcker så fick jag städat och påskpyntat under tiden jag lyssnade.Dessutom bakade jag med,,OCH bröden var helt ok...LÄS DEN..BETYGInga kommentarer :

Skicka en kommentar