fredag 27 december 2013

Fredrik Backman - En man som heter Ove - Ljudbok

En roman om kärlek, ordentliga verktyg och vikten av att alltid köra Saab 

Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom "bitter" och "grannarnas skräck". Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!

Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller "den där statskuppen", som Ove själv bara minns den.

Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden.

Fredrik Backmans debutroman om den arga äldre mannen i grannhuset präglas av pricksäker humor och hög igenkänningsfaktor. En underhållningsroman som både lyckas skapa sitt eget humoristiska universum och berätta något viktigt om oss själva och vår tid. Det är en underhållande feel good-berättelse i samma anda som Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och filmen Livet från den ljusa sidan

Hämtat från Bokus

Nu har jag sist av alla läst om Ove eller rättare sagt lyssnat och visst är den bra, jag kan förstå att alla lovordar den. Och några bra träffar får han in också. Feel good roman skriver alla, njaa jag vet inte, han vill ta livet av sig. De sista tio minuterna grät jag konstant, men trots detta riktigt, riktigt bra. Jag vill gärna läsa mer av Backman.
BETYG 5
 • Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
 • Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (210.7 MB)
 • Språk: Svenska
 • Inläsare: Torsten Wahlund
 • Utg.datum: 2012-07-12
 • Förlag: Bonnier Audio
 • ISBN: 9789173486606

2 kommentarer :

 1. Till och med jag grät i slutet och jag har Aldrig gråtit till en bok varken innan eller efter det! :)

  SvaraRadera
 2. Du är inte sist. Jag har fortfarande inte lyckats läsa den, men nu måste jag ta tag i det!

  SvaraRadera