tisdag 24 mars 2015

Tisdagsutmaning: från chick-lit till chick-flick

                          
Jag brukar titta in till Kulturkollo på tisdagar och se om de har någon rolig utmaning. Denna vecka handlar det om Chick-lit. Så här skriver de;
Veckans tisdagsutmaning handlar om bok och film. Närmare bestämt chick-flicks. Såna där filmer som en kvinnlig publik attraheras alldeles särskilt av, och då menar jag inte 50 shades. Jag tänker på alla filmer med Meg Ryan, Hugh Grant eller Julia Roberts, eller klassiker som Dirty Dancing eller Notting Hill. Ni vet, riktig film.
1. Vilken är din bästa chick-flick?
Eftersom ni redan tagit upp Dirty Dancing som jag sett X-antal gånger så får jag säga; En officer och gentleman, men vem minns inte slutscenen när han kommer in i fabriken och hämtar henne. Musiken som spelas då är Up where we belong och man hör Joe Cocker hesa stämma.
Då grät jag i alla fall.
2. Vilken chick-lit tror du skulle bli en alldeles fantastisk chick-flick?
Jag har läst mest Marina Keyes, speciellt gillade jag Oväntat besök på Star Street ,men en som skulle göra sig bra på film är nog Marita Conlon_McKenna En liten hattaffär runt hörnet

2 kommentarer :

  1. Dirty Dancing är ständigt återkommande! :) Men åh vad jag också älskar den där slutscenen i fabriken, den är så cheesy men så underbar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det hade man gärna upplevt någon gång.

      Radera