måndag 9 mars 2015

Peter May - Lewismannen

I en vindpinad torvmosse på Isle of Lewis påträffas liket efter en ung man. Av den patologiska undersökningen framgår att mannen blivit knivmördad och att han troligen legat i mossen sedan slutet av femtiotalet. I övrigt har polisen bara en ledtråd: DNA-analysen visar att offret på något vis är släkt med Tormod Macdonald, en åldrad lantbrukare från ön.
Men Tormod har alltid hävdat att han är enda barnet och ingen har någonsin hört talas om några släktingar. Numera lider han av svår demens och har små möjligheter att själv bringa klarhet i situationen ] – eller att försvara sig mot de misstankar som riktas mot honom.
Tormod är också far till Marsaili, den före detta poliskommissarien Fin Macleods första stora kärlek. Fin, som återvänt till ön för att restaurera sina föräldrars torp, inleder nu en privat undersökning. Han ser det som sin plikt att hjälpa den kvinna han aldrig slutat älska, men är samtidigt medveten om de bråddjup som plötsligt kan öppna sig när man börjar vända på stenar i det förflutna…Hämtat från Modernista

Denna klassas i genren deckare och men det är ingen rafflande, spännande deckare utan lite mer lågmäld. I början tycker jag till och med att den är lite småtråkigt men efter hand byggs historien upp.
Det blir mer och mer spännande och man undrar vem Tormod är egentligen är och vad han har gjort i det förflutna. Fruktansvärt bra och hållbar intrig och bra karaktärer. Jag tycker denna var snäppet bättre än Svarthuset. BETYG 4+
Inbunden
Språk: Svenska
Serie: Isle of Lewis-trilogin (del 2)
Antal sidor: 303
Utg.datum: 2014-12-01
Upplaga: 1
Förlag: Modernista
Översättare: Charlotte Hjukström
Originaltitel: The Lewis Man
Medarbetare: Sundh, Lars (form)
Dimensioner: 215 x 150 x 30 mm
Vikt: 540 g
SAB: Hce
ISBN: 9789174995787
Tack Modernista för rec.ex

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar