onsdag 30 november 2016

Laura Trenter - Snögrottan okt

Äntligen har den första snön kommit! David och Andreas bygger en snögrotta, men så kommer plogen och de blir insnöade. Efter flera timmar under snön hittas de, mirakulöst nog, oskadda. men för pojkarna är ingenting längre som förut. Skräcken och känslan av att inte kunna röra sig och inte få luft sitter kvar länge efter räddningen, och det blir en lång väg tillbaka. 
Snögrottan är en stark och gripande berättelse som bygger på en verklig händelse som Christoffer Asklöf och Joel Prisell råkade ut för vintern 2000. 
Laura Trenter har utgått från pojkarnas berättelser och sedan vidareutvecklat dem, så allt som händer i boken överensstämmer inte med verkligheten. 

Laura Trenter är född 1961 och dotter till de två kända deckarförfattarna Stig Trenter och Ulla Trenter. Med sina spännande, realistiska, och lättlästa thrillers för barn har hon vunnit en stor och trogen publik. Laura Trenter har belönats med såväl Spårhunden som Bokmässans pris för årets bästa barn- och ungdomsförfattare. Hämtat från Bokus

Detta är en bok jag har läst för att vi har haft boksamtal och frågor kring boken, med barnen i fyran. Den bygger på en sann historia och de som varit med om händelsen  står även som medförfattare. Jag tycker den är riktigt bra och bra skriven  av Laura Trenter med medförfattare.
Den är både spännande och faktiskt intressant och kanske får en att tänka efter att man inte ska döma för fort. Den är väl värd att läsa och inte så många sidor. BETYG 4

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar