torsdag 17 november 2016

Sofia Lundberg - Den röda adressboken Okt

Livet är som ett pärlband av människor. Vi möts och vi älskar, vi skiljs åt, vi skrattar förtroligt i djup vänskap, vi går igenom nederlag och vi får våra hjärtan krossade.

Doris har haft samma adressbok sedan 1928. I den finns hennes alldeles egna pärlband av människor som hon mött genom livet. Nu lever hon ensam i en lägenhet på Bastugatan i Stockholm. De flesta av namnen i adressboken är överstrukna, döda, och de enda avbrotten i ensamheten är hemhjälpens besök och samtalen med systerdotterdottern Jenny på andra sidan Atlanten. 

En dag börjar Doris skriva ner sina minnen om vännerna i adressboken. Så att Jenny, som blir den enda att minnas Doris, också får tillgång till hennes minnen. 

Den röda adressboken är en gripande historia som med stor intensitet skildrar den livserfarenhet som en äldre människa bär inom sig. Den spänner över ett helt liv och tar med läsaren på en resa till svunna tiders Paris, New York och Stockholm. Hämtat från Bokus

Här kommer en bok jag lyssnat på men glömt skriva om, attans vad glömsk jag är.
Det jag kommer ihåg är att jag gillade själva upplägget av storyn att det utgick från en adressbok och det var en fin berättelse om Doris liv. Jag tokgillade denna bok fast det krävdes lite näsdukar.
Helt underbar bok, läs den. BETYG 5

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar