torsdag 22 november 2018

Hett i hyllan #71

Det är märkligt vad böcker man har i hyllorna som inte är lästa och ändå önskar man sig mer. Jag har julklappsböcker som jag ännu inte läst men värre är det väl med recensionsexemplar man önskat, som blivit liggande, skämskudde på.
Dagens Hett i hyllan som Bokföringen enligt Monika håller i, är en sådan. Ja alltså boken om någon skulle missförstå det.
Handlingen; 
Driven psykologisk spänningsroman som väcker frågor om verklighet och fiktion
Du är ensam djupt inne i skogen.
Du får inte längre kontakt med yttervärlden.
Långsamt inser du att något fruktansvärt har hänt.

Zoo står vid ett vägskäl i livet. Hon längtar efter äventyr och spänning, och hon behöver tid att tänka. Hon skickar in en ansökan, och snart är hon en av tolv deltagare som tävlar i en realityserie i den otillgängliga vildmarken i New England. Det handlar om att överleva, att visa uthållighet och övervinna psykiska utmaningar.

Samtidigt som serien spelas in inträffar det ofattbara: en världsomspännande katastrof hotar att slå ut civilisationen. Zoo, som är fullkomligt isolerad, märker först inte att spelet är över. Ovetande om vad som hänt fortsätter hon att kämpa och söker sig allt djupare in i skogen, utan att förstå att det inte längre finns några ledtrådar eller kameror gömda i träden, eller att förortskvarteren hon till slut når är övergivna på riktigt. Äventyret har gått överstyr. Zoo försöker ta sig hem, tillbaka till mannen hon lämnat. Och hon måste på allvar lära sig att överleva.

Alexandra Olivas debut Ensam kvar är en driven psykologisk spänningsroman som väcker frågor om verklighet och fiktion, hur snabba vi är att döma och hur lätt vi låter oss manipuleras.
Det låter som en Mia-bok ändå har den inte blivit läst.

5 kommentarer :

 1. Den har jag också oläst, men jag har köpt den själv i alla fall :)

  SvaraRadera
 2. En bok som jag inte kände till. Den låter spännande.

  SvaraRadera
 3. En helt okänd bok för mig.

  SvaraRadera
 4. Ja, vissa böcker undrar man ju verkligen varför man inte har läst!

  SvaraRadera