torsdag 15 november 2018

Hett i hyllan #70

Torsdag och dags för lite Hett i hyllan som Bokföring enligt Monika håller i.
Denna vecka hittar jag en tjock bok, det är nog därför den blivit liggande.
Handling:
När Vianne Mauriacs man ger sig av till fronten 1939 tror hon att hon är trygg för egen del. Det är otänkbart att nazisterna ska kunna invadera Frankrike.
Men invasionen kommer, och i hennes hus flyttar det in en tysk kapten. Vianne har inget val - om hon vill behålla sitt hem måste hon och dottern dela det med fienden.
Allt eftersom kriget fortsätter blir bristen på mat och pengar akut, och den hotfulla situationen tvingar Vianne till allt större uppoffringar för att skydda sig själv och sin familj.
Samtidigt befinner sig Viannes syster Isabelle i Paris. Hon är en rebellisk artonåring som vägrar acceptera det franska nederlaget. När hon förälskar sig i en partisan dras hon med i motståndsrörelsen. För henne finns inga kompromisser och ingen väg tillbaka.
Kristin Hanna beskriver i Näktergalen kvinnornas krig, den tillvaro på hemmaplan som sällan skildrats. Hennes berättelse om de två systrarna i det ockuperade Frankrike blir en berättelse om styrka och kärlek i en omöjlig tid.

12 kommentarer :

 1. Den låter faktiskt som nånting jag skulle gilla, har läst andra böcker av den författaren och gillat dem.

  SvaraRadera
 2. Har läst en bok av henne och det blir nog inte fler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då, då kanske inte jag gillar.

   Radera
  2. Jag tror att du kanske gillar den typen av bok mer än vad jag gör :) Boken jag läste var lite för romantisk och sentimental för mig.

   Radera
  3. Ja inte för romantisk bara, det gillar jag inte.

   Radera
 3. Den har jag hört massa gott om men skulle också dra mig för att läsa om det är en tjockis. Tänker också att det känns som något jag har läst förut...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag drar mig också för tjocka böcker.

   Radera
 4. Den har jag hört jättemycket bra om!

  SvaraRadera
 5. Lät helt klart intressant, men jag blir ju väldigt avskräckt när ni skriver om romantisk här ovan. Romantiskt går fetbort för mig. Jag vet inte riktigt varför, jag känner mig inte som någon påtagligt oromantisk typ, men i böcker... hu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag är inte mycket för romantik och sådant.

   Radera