onsdag 30 september 2020

Baek Heena - Magiska kulor

Magiska godiskulor handlar om pojken Dongdong som i början av boken leker ensam med hängande huvud, till synes ett lite sorgset och ensamt barn. Men när han går till en affär och köper en påse godiskulor förändras allt för honom, för när han äter av dem kan han plötsligt höra röster och tankar från oväntade håll: soffan som klagar på pappans pruttar, den stränga pappan som hela tiden glömmer säga att han älskar sin son, hunden som så gärna vill att Dongdong ska leka med honom, och så den döda mormodern som har det bra där hon är.

Det är en en otroligt fin och lite sorglig berättelse som slutar i dur, när Dongdong stärkt av sina nya erfarenheter vågar fråga en kompis om de ska leka. Berättelsen förhöjs av Baeks häpnadsväckande illustrationer, som består av oerhört detaljrika lerfigurer som är avfotograferade i minityrmiljöer.

Baek Heenas bildvärldar äroriginella, men samtidigt tillgängliga. De öppnar dörren till det förunderliga och magiska och hon förnyar bilderboksmediet genom egna tekniker och konstnärliga lösningar. Hämtat från Bokus

 📕KORTRECENSION📗

Jag vet inte om ni läst eller tittat i boken men det är rent fantastiskt att hon gjort allt med lerfigurer. Helt amazing.

BETYG 4
Format E-bok
Filformat EPUB med vattenmärke Om vattenmärkning
Språk Svenska
Läsålder 3-6 år
Antal sidor 3
Utgivningsdatum 2020-11-06
Förlag Bokförlaget Tranan
Översättare Sun-Kyoung Choi
Illustratör/Fotograf Baek Heena
ISBN 9789189175396
Min bok läste jag genom Bibblix

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar