måndag 13 april 2009

Stieg Larsson - Luftslottet som sprängdes

Två svårt skadade personer tas in akut på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Den ena är Lisbeth Salander, som är efterlyst misstänkt för dubbelmord. Hon har en livshotande skottskada i huvudet och måste opereras omedelbart. Den andre personen heter Alexander Zalachenko, en äldre man som är allvarligt skadad sedan Salander huggit honom med en yxa.
Den tredje och avslutande delen i Millenniumserien tar vid där Flickan som lekte med elden slutade. Lisbeth Salander överlevde visserligen att bli levande begravd, men hennes problem är långt ifrån över. Zalachenko har tidigare varit yrkesmördare i den sovjetiska underrättelsetjänsten. Han är dessutom Salanders far och det är han som försökt ta livet av henne. Starka krafter vill tysta Lisbeth Salander en gång för alla.
Samtidigt gräver Mikael Blomkvist i Salanders dolda förflutna och kommer snart sanningen på spåren. Han skriver på ett avslöjande reportage som kommer att rentvå Lisbeth Salander och skaka regeringen, Säpo och hela landet i dess grundvalar. Äntligen finns en chans för Lisbeth Salander att göra upp med sitt förflutna och en möjlighet för rättvisan - den verkliga - att segra. Hämtat ur Bokus

Det var verkligen tur man läste dessa böcker i ordning för denna tar vid precis där "Flickan som lekte med elden "slutar. Denna bok känns lite som en upprepning men i och för sig gör det inget,,för den är så grymt bra ändå.Och Reine Brynolfsson som uppläsare tycker jag är superbra..

BETYG 5
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (498.3 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Reine Brynolfsson
Utg.datum: 2007-01-01
Förlag: Norstedts Audio
ISBN: 9789173133692

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar