torsdag 30 april 2009

Viveca Sten - I den innersta kretsen

Startskottet till Gotland Runt avfyras utanför Sandhamn en solig julidag. En stor Swanbåt ligger längst fram, men plötsligt faller den av. Skepparen är skjuten, mitt på öppet hav.
Offret visar sig vara Oscar Juliander, framgångsrik seglare och vice ordförande i Kungliga Svenska Segelsällskapet. På ytan en känd och etablerad advokat, men skenet bedrar.
Thomas Andreasson och hans poliskolleger börjar kartlägga Julianders liv, och de förs in i överklassens salonger bland hemligheter och lögner. Med sina juridiska kunskaper ser Nora Linde de dolda sambanden. Samtidigt försöker hon att hålla ihop ett alltmer ansträngt äktenskap.
Så mördas ytterligare en av segelsällskapets ledamöter ...
I den innersta kretsen är den andra fristående delen i en serie Sandhamnsdeckare om kriminalinspektör Thomas Andreasson och hans barndomsvän juristen Nora Linde. Den första delen, I de lugnaste vatten,har med sin blandning av deckarintrig och levande skildringar av skärgård och vardagsliv blivit en stor framgång. Nästa år ges den ut även i Tyskland och i Danmark. Hämtat från Bokus

I första boken får man följa Thomas och Nora, så även i denna bok. Man kan säga att det är en fördel att läst första boken "I de lugnaste vatten", den finns som pocket nu. Denna bok är lättläst och småmysig, precis så där som jag vill ha mina deckare. Jag väntar med spänning på tredje boken.. BETYG 5

Pocket
Språk: Svenska
Serie: Sandhamnsdeckare (del 2)
Antal sidor: 318
Utg.datum: 2010-01-15
Förlag: Månpocket
Medarbetare: Petterson, Johan (form)
Dimensioner: 178 x 110 x 20 mm
Vikt: 176 g
SAB: Hc
ISBN: 9789170017421

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar