fredag 4 mars 2016

Bokbloggsjerka 5 – 7 mars

Fredag och lite jerka hos Annika och idag är det Kajsalisa som ställt frågan;

Den här veckan vill KajsaLisa veta vad vi tycker och tänker om bokrean: Har den spelat ut sin roll, eller ännu värre har bokhandeln spelat ut sin roll, med internethandel och läsplattor? Berätta gärna också om reafynd ni gjort.

*Vi har en lokal bokhandel här hemma som funnits ända sedan jag var liten och jag hoppades göra några fynd där men inte. När samma bok kostar 20-40 kronor mer än nätbokhandeln, ja, gissa vad jag köper mina böcker.

*Så tycker jag samma böcker förekommer överallt, Keplers nya och Viveca Sten för att ta något exempel. Jag saknar att man kan göra något udda bokfynd.


*Vår Ica Kvantum butik hade inte ens bokrea som förut om åren


*Jag har svårt att tro att vår "bokhandel" här i byn skulle kunna klara sig på att bara sälja böcker, nu har de skrivbordsmaterial, leksaker och kopieringsmaskiner också. Dessutom säljer de mycket till företagen

Nu är det fredag och idag kommer alla barnen till mig för lite mat och boardgames, det ska bli så kul, Ska göra lite laxpasta och något gott bröd till.
Jag hoppas det blir någon lite timme lässtund också.

Trevlig Helg.

47 kommentarer :

 1. En rejäl högg... det bästa besöket! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. skrivbordsmaterial har väl bokaffärer alltid haft?

   Radera
  2. Ja kanske det men härnere finns alla möjliga kombinationer.

   Radera
 2. Tycker det är så tråkigt med bokhandlar i små samhällen som inte går runt. Min lillasysters berättade att enda bokhandeln där hon bor stängde för att folk bara gick in och tittade och sen beställde på internet. Men det är ju svårt när det är så otroligt stor kostnadsskillnad, även om det ju är mer en får ut av att köpa böcker i bokhandel än på internet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tror de skulle vinna på att sänka priset lite mer då skulle jag inte skicka efter böcker i alla fall.

   Radera
 3. Man skulle nog kunna kalla mina inköp i bokhandeln i stan för stödköp. Det skilde inte så mycket i pris mot online så jag tyckte jag kunde offra lite för att den ska bli kvar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade en bokcirkel innan och då köpte vi alltid från lokala bokhandeln för att stödköpa men behöver de skilja 100 kronor det är frågan.

   Radera
 4. De reaböcker som jag var intresserad av, som fanns både på Akademi och nätet, kostade ofta lika mycket så för mig spelade det ingen större roll. Men i vanliga fall är ju ofta prisskillnaden så substantiell att jag hellre handlar på nätet med min skrala kassa.

  SvaraRadera
 5. Ja förr var det mer udda böcker och utförsäljning på varor därför man skulle vara där tidigt för att fynda de som bara fanns i något exemplar. Men jo håller med inte köper man i fysiskbutik om det är dyrare än på nätet, dessutom så mycket dyrare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vissa böcker skiljde de uppemot 100 kronor och det är för mycket.

   Radera
 6. Jag saknar att ha en bokhandel där jag bor! Jag köpte faktiskt ingenting på rean, just för att jag faktiskt inte hittade nåt jag var intresserad av :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var samma böcker överallt och de har jag redan läst. Trist.

   Radera
 7. Och jag då, som köper mina böcker på Erikshjälpen! För jo, visst kom jag hem med två pocketböcker också, fast jag har högar av pocketar att läsa redan ... men det är så bekvämt att kunna lämna tillbaka dem när de är lästa!

  Önskar dig en skön helg med dina godingar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar åka till second hand ibland men nu var det ett tag sedan

   Radera
 8. Prisskillnaden är verkligen märkbar - köper jag en pocket på Akademibokhandeln så kan jag få minst två för samma pris hos nätbokhandeln. Som tur är så finns det ofta lockvaror, där priset är nedsatt till ungefär samma nivå som hos nätbokhandlarna, hos vår bokhandel och sådana böcker har ibland slunkit ner i kundkorgen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mysigt att gå i en bokhandel men bokpriserna är väldigt höga.

   Radera
 9. Bokhandeln i Eksjö hade många egna reafynd och personlens tips. Vill inte påstå att de kanske är billigast, men jag betalar gärna några kronor extra för mysfaktorn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja helt klart kan man göra det, våran bokhandel är inte så mysig precis.

   Radera
 10. Jag har också svårt att förmå mig till att ge runt 40 kronor mer för boken i lokala bokhandeln när priset redan känns dyrt från början.

  SvaraRadera
 11. Så synd att den fysiska bokhandeln har det kämpigt, det är något speciellt med att spana efter böcker i den fysiska världen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det så men då ska det vara en mysig bokhandel.

   Radera
 12. Regäla böcker du fick tag i. De utvalda är så bra, en av mina favoriter!

  SvaraRadera
 13. Här i stan lägger de ner den ena bokhandeln nu i april men samtidigt är det inte så konstigt.
  En bok ligger ju i snitt på 100 kronor mer än på nätet. Köper man mycket böcker blir det ju dyrt i längden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja en bokhandel måste nog erbjuda lite mer för att locka till sig folk, tror jag.

   Radera
 14. Jo, så är det ju, man köper där det är billigast. Och udda bokfynd verkar höra till det förgångna - lite trist. Men en redig bokhög lyckades du ju komma över i varje fall! ;)

  SvaraRadera
 15. Ja, de fysiska bokhandlarna måste nog sälja annat också. Jag känner bokhandlaren här i stan så jag försöker gynna dem, och faktiskt köpa även om det är lite dyrare. De har helt enkelt fantastisk personlig service :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de är snälla i min bokhandel med fixar om de inte har böckerna. Men min plånbok vill ha lite billigare böcker.

   Radera
 16. Jag föredrar att gå på bokrean på typ sciencefiction bokhandeln eller english bookshop. Där brukar man kunna hitta lite oväntade fynd. :) Men det beror ju mycket på var man bor tyvärr.
  Förstår vad du menar med att det är mycket samma böcker överallt annars och att det känns roligare med lite udda fynd. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja sådan bokhandeln har vi inte här nere. :(

   Radera
 17. Jag är överlycklig över att det verkar gå så bra för bokaffären i min hemstad. Det var bara Domus som fanns när jag växte upp, sen ingen alls ett bra tag men nu verkar den vara väldigt populär den som finns nu :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men va skönt att den går bra men det gäller nog att hitta på lite också, typ författarbesök och dylikt.

   Radera
 18. Inte så konstigt att böckerna är dyrare i en riktig bokhandel. De förväntas ju ha personal som kan rekommendera böcker. Jag tror vi kommer att sakna bokhandeln när den inte längre finns kvar.

  SvaraRadera
 19. Handlar både online och ute i bokhandeln på rean, men visst är det trevligast i den vanliga bokhandeln när man kan känna och klämma på de fysiska böckerna.

  SvaraRadera
 20. Det är verkligen svårt att hitta de där udda böckerna under bokrean. När jag köper böcker blir det mest pocket och inköpen görs nog oftast i fysisk bokhandel. Det är pocketerbjudandet fyra för tre som lockar. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja pocket är inte alls fel, då behöver man inte vara lika rädd om dem.

   Radera
 21. jag minns praktverken en kunde köpa på rea förr i tiden. sådan finns inte längre. men visst önskar jag att bokhandeln och rean blir kvar. kanske skulle konceptet justeras?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar också att rean ska vara kvar.

   Radera
 22. Tyvärr är det väl så att små bokhandlare har svårt att hänga med. Men kolla lite på det som inte är skönlitteratur nästa gång, där kan man göra roliga fynd.

  SvaraRadera
 23. Håller med dig. Trist när det är samma böcker som dyker upp över allt på rean. Själv slog jag ju till på just Keplers nya då, nu när priset var bättre, ha ha :-)
  Bor också på en liten ort och vill stötta lokalt, men det är ju så stor skillnad på utbud och pris jämfört med nätbokhandeln.
  Spännande hög du fått ihop där!

  SvaraRadera