tisdag 8 december 2009

Camilla Läckberg - Fyrvaktaren


Polisinspektör Patrik Hedström har precis återvänt till arbetet efter en tids sjukskrivning. Han har försökt vila upp sig, samtidigt som han har tagit hand om sin fru Erica och deras för tidigt födda tvillingar.

Men knappt hinner han kliva in på polisstationen förrän han kastas in i en ny utredning. En man har hittats mördad, skjuten i bakhuvudet hemma i sin lägenhet.

Offret är Mats Sverin, kommunens ekonomiansvarige, en alltigenom trevlig och omtyckt person. Ingen har ett ont ord att säga om honom.

Tillsammans med sina kolleger börjar Patrik kartlägga Mats liv, som rymmer fler hemligheter än någon kunnat ana. Varför lämnade han Göteborg hals över huvud för att flytta till sin barndoms Fjällbacka? Vilken är hans roll i projektet att bygga om det gamla badhotellet till spa? Och är det en slump att även Mats ungdomskärlek Annie har återvänt? De har inte haft kontakt på många år, men nu befinner hon sig med sin son på ön Gråskär utanför Fjällbacka, där hennes släkt har vistats i generationer.

Också Gråskär bär på hemligheter. I folkmun kallas den Gastholmen och har alltid omgärdats av mörka rykten. Det sägs att de döda går igen och att de har något att berätta för de levande ... Hämtat ur Bokus

Jag hade längtat jättemycket efter denna bok, förra boken avslutades ju med en cliffhanger. Klart man ville vet hur det gått, tyvärr klarades detta av redan i första kapitlet. Då var den spänningen över.Och det är nog överlag vad som saknas i denna bok,,SPÄNNING. Det var också några saker som inte gick ihop, eller hade jag missat det p.g.a att jag somnat.
Nej nästa bok får vara bättre annars blir det nog inget mer Läckbergsbokköp. BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar