söndag 27 december 2009

Sophie Hannah - Lilla hjärtat - Första bokcirkelbok


För Alice Fancourt betyder dottern Florence allt. Så det är något motvilligt hon lämnar ifrån sig den två veckor gamla flickan för en stunds avkoppling på ett exklusivt spa - en present från svärmodern Vivienne. Alice övertalar sig själv att Florence är i goda händer hos maken David och det är trots allt bara några timmar hon ska vara borta. Men när hon återvänder till bostaden får hon sitt livs chock: det lilla barnet i vaggan är inte hennes!

Trots Davids protester kontaktar Alice polisen. Kriminalassistent Simon Waterhouse fattar omedelbart tycke för den stackars kvinnan, men tvivlar på hennes märkliga historia. Och hans chef, Charlie Zalier, är övertygad om att hon lider av vanföreställningar orsakade av en förlossningsdepression. David å sin sida är helt säker på att hans hustru antingen ljuger eller har blivit galen och han börjar bete sig alltmer hotfullt. Den enda som inte helt tvivlar på Alices historia är Vivienne.

Tiden rinner iväg och Alice blir mer och mer desperat. Nu måste hon få tillbaka sitt barn - till varje pris.

Lilla hjärtat är Sophie Hannahs kritikerrosade debut som kriminalförfattare. Det är en isande psykologisk thriller om manipulation, ondska och svek - och om hur långt en mor är villig att gå för att rädda sitt barn. Boken är den första, fristående delen i en serie med de två poliserna Simon Waterhouse och Charlie Zalier.Kopierat ur Bokus


Första hundra sidorna av boken tyckte jag var ett evigt tuggande mellan poliserna,lite väl tjatigt.Inte heller kunde jag fastna för någon av personerna, de var som hämtade från en dålig amerikansk deckare.Inte blev det mer spännande av att handlingen växlade mellan 1 vecka före och efter.Detta är den första av en serie om dessa poliser, kommer jag läsa någon mer...???Ja kanske som pocket, inte kommer jag kasta ut 249 kronor på det. BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar