måndag 13 juni 2011

Anders Jallai - Spionen på FRA - Ljudbok


"Jag hoppar av. Du och SSI är ansvariga! Jag vet det", säger Anton Modin, dykare och före detta flygofficer, till chefen för Sektionen för särskild inhämtning och slänger sin skriftliga uppsägning på bordet. Han har just mist sin hustru och sina två barn vid Estonias förlisning och han ger militära SSI skulden för katastrofen.

Fjorton år senare får Anton Modin ledtrådar till en väl bevarad hemlighet. Den svenska marinen har på 80-talet sänkt en sovjetisk ubåt i Stockholms skärgård. Han bestämmer sig för att söka reda på den. I och med det riskerar han inte bara rikets säkerhet utan blir också lovligt byte för svensk, rysk och amerikansk säkerhetstjänst.

Anton Modin lierar sig med säkerhetspolisens hemligaste enhet och ett gerillakrig bryter ut mellan Säpo och militärens SSI mitt i den idylliska norra Stockholms skärgård under jakten på den sovjetiska miniubåten. Anton Modin söker sanning och upprättelse men också hämnd för den familj han så tragiskt förlorade.Kopierat ur Bokus

Riktigt bra bok, både intressant och spännande.Författaren har också sinne för humor(eller inte), namnen på de olika som är med,,är väldigt lika, riktiga människor och även händelserna också..Det gör att boken blir intressant också, är det på riktigt eller?Uppläsare Reine Brynolfsson.BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar