söndag 26 maj 2013

Dan Buthler och Dag Öhrlund - Uppgörelsen - Ljudbok

Uppgörelsen är den fjärde boken om psykopaten Christopher Silfverbielke som vi tidigare mött i författarduon Buthler & Öhrlunds succéthrillers En nästan vanlig man, Grannen och Återvändaren.

På ytan är Christopher Silfverbielke en charmerande och världsvan affärsman, men bakom masken är han en känslokall psykopat och seriemördare. Efter att ha hållit sig gömd utomlands är nu Silfverbielke tillbaka i Sverige. På själva julafton har han involverat kriminalkommissarie Jacob Colts egen familj i sina ondskefulla handlingar, och nu planerar mördaren sin hämnd på en enslig gård i mörkaste Småland.

Det är upplagt för en sista desperat kraftmätning mellan de två ärkefienderna, en sammandrabbning som hotar att få ödesdigra konsekvenser inte bara för de två männen själva utan för ett stort antal människor i deras omgivning ? mer eller mindre oskyldiga. Hämtat från Bokus


Jag gillar verkligen böckerna om psykopaten Christopher Silfverbielke, hur märkligt det än låter. Hur kan man gilla en bok som handlar om en fullblodspsykopat, men jag tror det är därför att det är så långt ifrån verkligheten man kan komma. Nu menar jag inte att denna typ av människa inte finns, men jag möter knappast typen i matkön på Ica.Tack och lov har jag aldrig möt någon.
Christopher är smart, snygg, charmerande och rapp i munnen. Jämfört med honom verkar Jacob Colt vara en ganska mesig och intetsägande figur.
I denna bok händer mycket tråkigheter och man undrar hur det blir inför framtida böcker, för visst kommer det fler???
Sexbeskrivningarna är ibland väldigt detaljerade, lite onödigt för en deckare kan jag tycka. Stefan Sauk gör det som vanligt helt outstanding och hans dialekter gör att man småfnissar till denna hårdkokta deckare. BETYG 4
Längd: 15t 36m     
Språk: Svenska     
Kategori: Deckare           
Serie: Silfverbielke: 4                
Förlag: Massolit förlag     
Utgiven: 201305                               
ISBN: 9789187135217

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar