torsdag 9 maj 2013

Berättarministeriet - Restips för utomjordingar - E-bok

8-14-åringar tipsar utomjordingar i den ultimata guideboken!

Syre, kärlek, nagellack, tomtar och köttbullar är några av anledningarna till att utomjordingarna bör besöka Jorden. En oumbärlig reseguide för såväl utomjordingar som jordbor, utgiven i samarbete med Berättarministeriet.
Hur får man kontakt med invånarna på Jorden? Vad ska man tänka på innan man reser till planeten Jorden? Vad finns det för gott att äta? Vad bör man passa på att se? Frågorna är många när man som utomjording ska besöka Jorden för första gången, men i den här reseguiden får man svar på de viktigaste frågorna.
Till att börja med kan det vara bra att veta hur invånarna på Jorden ser ut? Att "vi har fingrar och beige kropp, och att vissa har sjal på huvudet". I mötet med en jordbo ska man inte vifta med sina tentakler, men det är viktigt att vara snäll och hälsa trevligt. Det är också viktigt att man är "glad, positiv och har snygga naglar!" Och man ska inte tänka på att man längtar hem: "Tänk på vad som helst förutom det."
Boken är illustrerad av volontärillustratörer på Berättarministeriet.
Restips för utomjordingar - din guide till Jorden är skriven av barn och unga som besökt Berättarministeriets skrivarverkstäder i Husby och Södertälje. Berättarministeriet utgörs idag av flera hundra volontärer som inspirerar barn och unga att skriva berättelser. Genom att driva skrivarverkstäder vill Berättarministeriet på ett konkret sätt lyfta fram berättelser som kanske inte skulle hörts annars. Den första skrivarverkstaden öppnades i Södertälje i november 2011.
Berättarministeriet är inspirerade av 826 National som grundades av författaren Dave Eggers 2002. Dessa berättarrum finns nu på åtta olika platser i USA samt i London och Dublin.
Stiftelsen Culture without Borders är initiativtagare till skrivarverkstäderna
Kopierat från Bokus
 
Jag gillar denna typ av böcker, du kan läsa medans du lagar mat, på bussen, på rasten för det gör inget. Du tappar inte bort dig, det blir bara roligt. Småkul bok med helt underbara illustrationer. Syftet med att få unga att skriva tycker jag också är ypperligt. Betyg 3
E-bok (nedladdningsbar)
Filformat: EPUB med vattenmärke
Mer info om vattenmärkning
(2.6 MB)
Språk: Svenska
Utg.datum: 2013-04-16
Förlag: Bonnier Carlsen
ISBN: 9789163875656

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar