tisdag 13 augusti 2013

Pia F Davidson - Så tuktas en svinpäls

En spänningsroman med inslag av relationer, skröna och må bra.
Handlingen utspelar sig under tolv dagar i juni och i centrum står tre kvinnor: Erika, Veera och Miriam. Erika är den yngsta och hon är vårdbiträde, Miriam arbetar som inköpare av underkläder och Veera, äldst i gänget, är köttmästare.
En kväll delar kvinnorna sina bekymmer över några väl tilltagna groggar. Påföljande dag beslutar de sig för att hjälpas åt med att lösa varandras livsproblem. Med målinriktning och fantasi har de snart tre projekt klara. Erika behöver hjälp med att övertyga sig själv och sin partner om att han ska betala tillbaka hennes pengar, Veera är i behov av en slagkraftig plan för att få sin man att antingen sluta supa, eller supa ihjäl sig snabbt och med så få ekonomiska konsekvenser som möjligt.
Det mest riskabla projektet blir att eliminera Miriams sambo Max vilja att misshandla.
Vägen ut ur de hopplösa situationerna kantas av komplikationer, men den är också upplyftande. För det finns alltid en väg ut, även om den kanske inte ser ut som man från början trodde. Hämtat från
Hoi förlag

Det är få böcker som är roliga, riktigt roliga så man skrattar, denna boken var en sådan. Tack för det. Ett skratt förlänger livet sägs det. Den var lättläst och lättsam, det var otroligt lätt att hänga med i berättelsen. Många lätt där men boken var dock tjock över 500 sidor, så den var INTE lätt. Man kände för de tre damerna och deras bekymmer, de var totalt olika men hittade ändå varann. Ja, så hade de ett gemensamt projekt eliminera svinpälsar. Kanske blir det en nummer 2??
En filmatisering av boken vore riktigt skoj, jag kunde nästan se det framför mig ibland.
BETYG 4
Författare: Pia F Davidson
Genre: Spänning
Skönlitteratur                          
ISBN: 9789186775506
Utgivningsdatum: 28 maj 2013
Bandtyp: Inbunden
Tack till Pia för boken.

3 kommentarer :

 1. Åh..nu blir jag sugen på boken. Jag var tveksamt till den pga titeln men inte nu längre;).

  SvaraRadera
 2. Den verkar bra och det första jag tänkte på var Shakespeares Så tuktas en argbigga ^^

  SvaraRadera
 3. Den finns faktiskt som e- bok.
  Mia

  SvaraRadera