onsdag 28 augusti 2013

Ulf Lindström - Jobs bok - Bokcirkelbok

En åklagares försvarstal
Det är tre år sedan golfmördaren, ett år och tjugotvå dagar sedan skilsmässan. Andreas Falck är tillbaka. Hans kolleger ser honom som Mäster, hans grannar ser honom som säkerhetsexpert, hans far sitter äntligen på sjukhem och ser honom sällan. Hans största problem är vädret i Borås och dottern Sannas push-up-behå, men han har lärt sig leva med dem. Till och med kommissarie Brinck tycker att Andreas Falck duger. Numera.

Så när Slobodan Matic står i tingssalen och hotar honom med våld blir han mest road, när Niklas Fridh söker upp honom för att prata blir han mest förvånad och under årets kulnaste natt tillåter han karlen att sova ruset av sig på en soffa som heter Tidafors.

Men när Sanna dras in i hotbilden tvingas Andreas lära sig vad man måste göra för att skydda sin familj, vad man egentligen får göra och vad man tar sig till när måste och får inte stämmer överens. Jobs bok handlar om nödvärnstvång, om fiender som blir vänner och grå män som får skrämmande skärpa. Det är en berättelse om pojkars vänskap och mäns rättvisa.
Givetvis handlar Jobs bok även om Job, men det är en annan historia. Den handlar en pojke som föddes som offer men sedan blev något annat. Det är berättelsen om Niklas Fridh och den kärlek som lärde honom döda.
Hämtat från Bokus
 
Så här snabbt har jag väl jag aldrig lagt ifrån mig en bok, men tyvärr den var helt enkelt tetig (göteborgska för märklig, ett litet ord-arv). 30 sidor sen stopp.
Jag fattade ingeting, allt var knepigt.
Nej tyvärr ingen bok för mig. BETYG 1


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar