söndag 23 februari 2014

Elly Griffiths - Känslan av död

Mord på museum - rättsarkeolog Ruth Galloway och kommissarie Nelson löser sitt fjärde fall

Det är halloweenkväll i Norfolk. På Smiths museum förbereder man ett ovanligt evenemang. Inför en handfull speciellt utvalda gäster ska en medeltida kista öppnas. Den väntas innehålla kvarlevorna av en biskop som levde på 1300-talet.

Arkeolog Ruth Galloway kommer i god tid för att övervaka öppnandet. Men museet verkar märkligt tomt och tyst. Efter en stund hittar hon intendenten livlös bredvid kistan, mördad, blödande från näsa och mun. Ett fönster står öppet och en död orm ligger inglasad i ett hörn av rummet.

Kommissarie Nelson får hand om fallet. Det framkommer att intendenten nyligen mottagit hotbrev från en grupp aktivister som vill att museets samling med aboriginska kranier ska återlämnas. Men är detta verkligen motivet? Museet ägs av lord Smith och vid besöket på familjen Smiths lantegendom inträffar det mystiska saker, döda ormar påträffas på märkliga ställen och Nelsons misstänksamhet ökar.

Då ytterligare en person dör och Nelson oförklarligt insjuknar förstår Ruth att det måste handla om något mer än kranierna. Frågan är hur pusselbitarna hänger ihop. Nelson svävar nu mellan liv och död, och svaret på mordgåtan tycks vara det enda som kan rädda honom. Hämtat från Bokus


En bok man tycker om är svårare att skriva om tycker jag, hittar inte riktigt orden. Ska dock göra ett försök;
Jag gillar Ruth, hon känns mer vanlig och verkar sympatisk och open minded. Inte många hade tagit Cathbad idéer med sådant lugn, har inte ens en drömfångare hemma.
Jag gillar karaktärerna i boken fast däremot har jag inte bestämt mig för vad jag ska tycka om Max. Deckarhistorien är rak inte massa sidospår som är så vanligt nu.Tack och lov fick jag del 5 i födelsepresent.
BETYG 5
Inbunden
Språk: Svenska
Serie: Ruth Galloway (del 4)
Antal sidor: 284
Utg.datum: 2012-03-09
Förlag: Minotaur
Översättare: Gunilla Roos
Originaltitel: A Room Full Of Bones
Medarbetare: Imperiet (form)
Dimensioner: 210 x 140 x 20 mm
Vikt: 440 g
SAB: Hce
ISBN: 9789185419708
Mitt bidrag till Spänningsutmaningen 2014.

2 kommentarer :

  1. Jag gillar Elly Griffiths och Ruth Galloway och är väldigt förtjust i just Cathbad, men jag minns inte vad jag tyckte om just den här boken. Tillräckligt bra för att vilja fortsätta att läsa i alla fall!

    SvaraRadera
  2. Ja de är verkligen toppenböcker.
    Mia

    SvaraRadera