fredag 28 februari 2014

Peter Robinsson - I mörkrets skugga

När polisinspektör Bill Quinn hittas skjuten med en pil från ett armborst i den rofyllda trådgården till ett vilohem för poliser, kallas DCI Alan Banks in för att sköta utredningen. Eftersom det verkar finns kopplingar till poliskorruption får internutredaren Joanna Passero i uppdrag att följa fallet. Det dröjer inte länge förrän hon börjar ifrågasätta Banks metoder.

Mordet på Reid verkar ha något att göra med försvinnandet av engelskan Rachel Hewitt i Talinn sex år tidigare. Ju mer Banks sätter sig in i fallet, desto mer inser han att han först måste få klarhet i Hewitts försvinnande innan han kan lösa mordet på Quinn. Tillsammans med Passero beger han sig därför till Estland där det snart blir tydligt att någon inte vill att fallet ska klaras upp.

I Eastvale följer samtidigt Banks kollega Annie Cabbot upp andra spår och finner snart kopplingar till människosmuggling och en lånehaj som utnyttjar de mest utsatta individerna i samhället.

Peter Robinson flätar skickligt ihop trådarna i en ny spänningsroman med Alan Banks i huvudrollen. Hämtat ur Bokus

Det börjar bra, man känner igen sig från andra böcker om Alan Banks.Efter ett tag åker Banks till Estland med Johanna Passero och Annie Cabbot är kvar i Eastvale.
Jag tycker det stundom blir alldeles för många personer att följa och lite väl många sidospår.Lyssnar man dessutom på boken är det inte heller lätt att hänga med i svängarna, även om Tomas Bolme läser toppenbra. Jag fick spola tillbaka många gånger. Men Banks är ändå värd att lyssna på även om jag inte tycker denna bok är den bästa i serien. BETYG 3

2 kommentarer :

  1. Måste verkligen läsa fler böcker av Robinson!!

    SvaraRadera
  2. Ja han är så mysig Alan Banks
    Mia

    SvaraRadera