lördag 8 februari 2014

Susan Hill - Kvinna i svart

Arthur Kipps är en ung advokat som har rest norr om London till Eel Marsh House för att gå på mrs Alice Drablows begravning och samtidigt reda ut hennes affärer.
Arthur förväntar sig en rad rutinmässiga formaliteter, men dras i stället in i en virvel av mardrömslika händelser och hemligheter: den gungande stolen i den övergivna barnkammaren, det kusliga ljudet av en hästvagn om natten, ett barns skrik i dimman, och otäckast av allt - och för Kripps också det mest tragiska - Kvinnan i svart.
Kvinnan i svart är en av de senaste decenniernas givna klassiker i skräckgenren: en djupt atmosfärisk och spännande roman, som bevisar att spökhistorien fortfarande är vid liv. Hämtat från Modernista

Den började lite segt med att Arthur och hans fru,barn och barnbarn satt och berättade spökhistorier på julafton, massa rabblande av namn, skulle man hålla reda på allt?? Så gick det över till dåtid och Arthurs "spökhistoria" berättades. Stämningen stegrades efter hand och man undrade vad som komma skulle.Det är läskigt, riktigt läskigt, det är så håret reser sig på armarna. En bra spökhistoria alltså utan massa blod.
Vad jag förstår är det inte första gången boken ges ut. Detta omslag är
från 1983. Filmatiserad 1989 och 2012 då med "Harry Potter" i huvudrollen.Efter jag läst boken var jag tvungen och se filmen också och självklart var filmen inte lika bra. Men helt okey fast annorlunda handling.
BETYG 4
Titel:
Kvinnan i svart
Översättning:
Ola Klingberg
Originaltitel:
The Woman In Black: A Ghost Story
Omslagsdesign:
Lars Sundh
Omslagsbild:
Brin Kennedy
Bandtyp:  Inbunden
Genre:  Översatt skönlitteratur, Skräck
Recensionsdag:
2014-02-06
Antal sidor:
144
Tack Modernista för rec.ex
Himla snyggt omslag på boken.
Men helt klart sevärd film om ni fixar det.

2 kommentarer :

  1. Nu blev jag ännu mer sugen på att läsa den. Men några andra skall läsas först!!

    SvaraRadera
  2. Ja men läs inte själv på kvällen.
    Mia

    SvaraRadera