söndag 8 juni 2014

En smakebit på søndag

Jag slutade röka för ca 6 år sedan p.g.a sjukdom och sedan dess har vikten gått uppåt. INTE KUL.
Mina fritidsintresse är: läsa(förvånad?), laga mat och sy.
Går man ner i vikt av något av ovanstående intresse; SVAR: NEJ
Därför har jag tittat lite på 5:2 dieten och har givetvis läst in mig på massa böcker. Bland annat boken ovan.
Jag vet att många bokbloggare aldrig skulle läsa denna typ av bok, men nu handlar faktiskt 5:2 om mycket annat. Kolla smakbiten.
Ni säger säkert nu som så många andra, ja, men för att gå ner i vikt är det bara att äta mindre och motionera. Och ja, det är sant, men får vissa behövs det mer.
Tar också hjälp av boken nedan för att komma i form.
Nu håller jag tummarna för att jag lyckas att få ett hälsosammare liv.

39 kommentarer :

 1. Jag räknar egentligen inte detta som en diet, man får ju fortfarande äta allt. Bara väldigt mycket mindre två dagar i veckan :) Det verkar funka bra för mina kollegor som kör på denna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lykke til - det viktigste er at man tror på prosjektet - så kan andre mene det de vil. Jeg vet mange som bruker denne metoden.

   Radera
 2. Takk for en interessant smakebit, jeg lurer selv på om jeg skal prøve dette, men jeg har tenkt å lese meg litt mer opp på det før jeg bestemmer meg. Lykke til i hvert fall :)

  SvaraRadera
 3. Flera dieter har uppstått genom just att de visat sig ha goda effekter för vissa sjukdomar. Det innebär inte att de funkar för alla. Om en läkare rekommenderar en diet för att komma tillrätta med en viss problematik så är det en sak, mångas desperata sökande efter en mirakelkur en annan sak. Som så många andra dieter så "funkar" säkert 5:2 för vissa (i alla fall kortsiktigt). De jag känner som provat det har det inte funkat för, de har mått dåligt av det. Men var och en måste ju fatta sina egna beslut, och det skadar aldrig att läsa in sig på något.

  SvaraRadera
 4. Och så klart önskar jag dig lycka till i att nå ett hälsosammare liv!

  SvaraRadera
 5. Många tycker 5:2 funkar jättebra, men kanske inte om man har känslig mage t ex. Men det är bara att testa och se hur det funkar för just dig. Och går det inte ska man nog inte deppa för det ;) Lycka till! PS! Självklart är det bra att läsa om saken för att finna inspiration och motivation!

  SvaraRadera
 6. Känner många som provat 5:2 och en del tycker att den är väldigt bra. Bra att testa och se om den passar dig. Lycka till! :)

  SvaraRadera
 7. Själv äter vi LCHF sen långt tillbaka. Det fungerar utmärkt för oss. Jag mår bra och mina magproblem är försvunna. Jag har inget sockersug och de obehagliga blodsockerdipparna (som gjorde i alla fall mig väldigt lättretlig) är borta. Dessutom får man äta så mycket god mat. Inte bara smör, bacon och bea som många tror utan grönsaker, kött, fisk, fågel, ost med mycket mer. Önskar dig lycka till och hoppas att du hittar en väg till en livsstilsförändring som passar dig. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det finns god mat här också, slopat kaffebröd och godis helt

   Radera
 8. En måste prova för att hitta vad som är rätt för en själv, lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska återkomma med hur det går

   Radera
 9. Jeg var flink å holde LCHF for noen år siden men nå har jeg sklidd helt ut , men har planer om å begynne igjen nå og jeg har tittet litt på 5:2 dietten også. Kunne tenkt meg å prøvd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det går fint att kombinera de två, då blir det nog bra resultat.

   Radera
 10. Kunne også tenkt meg å prøvd, men så var det der med viljestyrke. Har jo ingen, hehe. Men jeg skulle lært litt mer om det først, så kanskje jeg prøver det ut:) Takk for smakebiten!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja viljan måste vara stark vilken diet man provar

   Radera
 11. Jeg trenger også å gå ned i vekt, men jeg har ikke noen tro på denne type dietter. Jeg tror en må se på hva en spiser hver dag og så først ta vekk det som gjør at en øker i vekt og så det som en trenger å ta vekk for å gå ned i vekt :-) Og så må man selvfølgelig øke aktivitets nivået :-) Ønsker deg en fin sommerkveld!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror på den faktiskt men om den funkar för mig är en annan sak.

   Radera
 12. Takk for smakebiten. Redusere karbo inntaket har funket for meg, men jobber hver dag for å klare det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara kämpa vidare, men tufft är det

   Radera
 13. Blossoms bok vill jag absolut ha. Slutade också röka för kanske 5 år sen och vikten gick långsamt men stadigt upp. Jag fick överge alla mina jeans, suck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är surt men ändå får vi hoppas det var hälsosamt att sluta röka.

   Radera
 14. Jag slutade röka för ca 4 år sedan och ja det där med vikten gick långsamt upp. Har varit lite inne på att prova 5:2 dieten men inte kommit till skott än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man skulle nog aldrig börjat röka :(

   Radera
 15. Gjorde denna livsstilsändring 1/7 förra året och tycker att det fungerar jättebra. Framförallt känner jag mig mycket piggare allmänt. Sedan att kläder helt plötsligt blivit större och att siffrorna på vågen blivit mindre är bara en positiv bieffekt. Det var jätteintressant att se senaste forskningen om detta på sista Vetenskapens Värld innan sommaren. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna va kul att höra det gått bra.

   Radera
 16. Jag är inte så jätteintresserad av viktminskning, men om det finns något som får mig att himla med ögonen så är det när folk säger "det är BARA att äta mindre och motionera mer", därför att som du säger så fungerar det inte för alla. Det är helt enkelt inte så enkelt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men det är många som gör så, gå ner i vikt är svårt och sedan ska man hålla det också.
   Mia

   Radera
 17. Har kört 5:2 i ett år nu! Funkar perfekt för mig! :-)

  SvaraRadera
 18. Tusen takk for en flott smakebit! Denne boka er jeg nysgjerrig på! Jeg kjenner og vet av flere som går på 5:2.

  SvaraRadera