söndag 29 juni 2014

En smakebit på søndag

Oj redan söndag och min andra semesterdag, troligen kommer den regna bort den också, snyft.
Men regnar det så kan man läsa och det har jag gjort, en ruggig bok, sann dessutom.
Historien om en av Sveriges värsta sexbrottslingar och han var polis, rektor för Polishögskolan och förgriper sig på unga flickor.Tack och lov får de fast honom men det värsta är han döms till 6 år fängelse, vilket till slut blir 4 år med villkorlig frigivning. Jag tänker på de unga flickorna som han förgriper sig på, undrar om de kommer över vad han gjort med dem på 4 år.
Här följer en smakbit
Therese är 17 år och placerad på ett behandlingshem i Täby. Hon har problem med dålig självkänsla och har ett självskadebeteende som bland annat fått utlopp i att hon sålt sig till män som hon kommit i kontakt med. Det är i alla fall vad personalen på behandlingshemmet misstänker. Therese har enligt personalen hittat på saker tidigare, som skapat problem och bekymmer för dem som arbetat kring henne. 
Therese har fått kontakt med Lindberg genom ett telefonnummer som hon fått av en kompis på hemmet. Kompisen och hennes kille har förmedlat andra män som Therese under sin placering på vårdhemmet haft sex med. Lindberg vill ha hennes sällskap. De har pratat med varandra under ett tiotal dagar innan de ses. Therese tycker att han verkar snäll och omtänksam.
Första gången Therese träffar Lindberg hämtar han henne i en silverfärgad Mercedes-Benz sedan på en Statoilmack i Täby. Therese sätter sig i passagerarsätet. De åker iväg och kommer överens om att Therese ska få 3 000 kronor för träffen. 
De stannar på en stor parkering i närheten. Lindberg låser bilen, tar fram en flaska vin och räcker den till Therese. Hon halsar några klunkar. Lindberg tycker att hon dricker för lite och tar tag i flaskan och tippar över den så att hon är tvungen att svälja mer av vinet. 
Han drar ned sin gylf, tar tag i hennes huvud och trycker det mot sitt kön. Han för bryskt hennes huvud upp och ned och säger ”kom igen din slyniga hora”. Therese får kväljningar. 
När Lindberg tycker att han är färdig med oralsexet fäller han bilens passagerarsäte bakåt. Han greppar tag om hennes axlar och pressar ned henne mot stolen. Han sliter upp hennes tröja och öppnar bh:n så att brösten blottas. När Therese försöker skyla sig ger han henne några örfilar
FAKTA

Den största polisskandalen i Sveriges historia

 Göran Lindberg var under sin karriär rektor för Polishögskolan åren 1989-1997. Därefter befordrades han till länspolismästare i Uppsala. Den posten innehade han fram till 2006.
 Han var känd bland sina poliskollegor som ”Kapten klänning” för sitt engagemang i jämställdhetsfrågor.
 Men i samband med att en 60-årig hallick dör i juli 2009, upptäcker polisen Göran Lind­bergs namn och telefonnummer i hallickens mobiltelefon.
 I december 2009 går Göran Lindberg på egen begäran i pension. Samma månad inleder Citypolisens människohandelsgrupp sina spaningar mot Lindberg.
 Han grips den 25 januari 2010 när han är på väg att träffa en 14-årig flicka från Dalarna som han har fått kontakt med på ett internetforum.
 Ett halvår senare, den 30 juli 2010, döms han till sex år och sex månaders fängelse för misshandel, våldtäkt, grov våldtäkt, köp av sexuell tjänst, försök till köp av sexuell tjänst, medhjälp till köp av sexuell tjänst, medhjälp till försök till köp av sexuell tjänst och koppleri. Totalt fälls han på 17 av 23 åtalspunkter.
 Hovrätten sänker senare hans straff till sex års fängelse.

26 kommentarer :

 1. En bok som borde läsas av alla, säger jag som inte ens tänkt tanken förrän idag. Tack för en viktig smakbit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man får en del boktips när man surfar runt

   Radera
 2. Det där är en riktigt gräslig historia. Om man inte kan lita på polisen så vet jag inte vem man ska kunna lita på.

  SvaraRadera
 3. Den skulle jag vilja läsa! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är inte så lång så det går rätt fort

   Radera
 4. En otäck historia, men säkert läsvärd. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Det här är en bok som jag bra gärna skulle vilja läsa. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. For en grusom historie! Når man ikke kan stole på politiet så er det ikke så mange steder å henvende seg når man trenger hjelp. Jeg synes det er skammelig at hen fikk en så kort fengselsstraff!

  SvaraRadera
 7. Det är så märkligt att han var känd innan allt det här uppdagades för att han kämpade för jämställdhet. Han åkte väl runt och föreläste till och med? Det var ju inte så länge sedan. Det går ju inte riktigt ihop med att begå sexövergrepp ... Förstår inte hur han kunde få ihop de två "rollerna" själv ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer och visst är det märkligt. Någon i boken sa han var jättetrevlig att prata med, men när det gäller sex blev han som förbytt.

   Radera
 8. Säkert en intressant bok.

  SvaraRadera
 9. Uff, veldig stygg sak… Takk for smakebit.:)

  SvaraRadera
 10. Säkert bra, men låter väldigt tung.

  SvaraRadera
 11. Vilken otäck smakbit och tänk då att det har hänt på riktigt. Borde läsa den här, men vet inte om jag klarar det. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är bra och mer dokumentär-aktig.

   Radera
 12. Denna vill jag verkligen läsa, men man kan inte låta bli att dra sig lite för det också... tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag drog mig för att läsa den men när jag började gick det fort.

   Radera
 13. Den där saken har jag hört talas om här i Norge, och man undrar ju lite hur det är möjligt att en man i hans ställning kan göra sånt, - men det ÄR möjligt... Tack för smakbiten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske just därför ingen trodde det.

   Radera