fredag 26 december 2014

Anna Jansson - Främmande fågel

Det man fruktat mest har hänt. Fågelinfluensan har drabbat Gotland. Berit Hoas, kokerska på ett fotbollsläger för 50 barn, insjuknar hastigt och förs till sjukhus. Smittskyddsläkaren beslutar att barnen på lägret och deras tränare ska hållas i karantän, och det blir polisens uppdrag att se till att ingen bryter mot avspärrningen. När föräldrarna får veta att det inte finns någon effektiv medicin står man inför en paniksituation.

Är det rätt att offra några få människors liv för att rädda den stora massan?
Gotlands gränser stängs mot omvärlden, och när den primitiva skräcken för smitta ökar börjar jakten på syndabockar. Extrema och invandrarfientliga grupper får luft under vingarna.
Sjuksköterskan Sandra Hägg gör under ett arbetspass en förfärande upptäckt. Tillsammans med frilansjournalisten Tobias Westberg söker hon bevis. En malande ovisshet och ett sökande efter sanningen som kostar henne livet.
Kriminalinspektör Maria Wern söker en man som säljer läkemedel mot influensa på nätet. Under falsk identitet tar han kontakt med sina kunder - allt tyder på att han planerat att träffa Sandra.
Det som under utredningens början bara är en vag aning växer till en förfärande insikt.
Främmande fågel är en berättelse om rädsla, men också om dess motsats: kärlek och försoning. Hämtat ur Bokus

Det här var faktiskt en av de bästa Anna Jansson deckare jag läst/lyssnat på länge, den var riktigt spännande och trovärdig. Personerna fastnade också ganska fort vilket gjorde att berättelsen blev lätt att följa. Nu är jag sugen på att lyssna på fler, Marie Richardsson gör det riktigt bra. BETYG 4-
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (212.6 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Marie Richardson
Utg.datum: 2010-10-21
Förlag: Norstedts
ISBN: 9789173133395

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar