fredag 20 maj 2016

James Oswald - Själarnas bok

De döda är begravda, men ondskan är inte glömd...
Varje jul under tio år hittas en ung kvinnas kropp i Edinburgh. Mördarens tillvägagångssätt är identiskt från jul till jul: De döda kvinnorna placeras ut i olika vattendrag, nakna, noggrant rengjorda och med ett rakt snitt över halsen. Tio år, tio kvinnor.
Det sista offret, Kirsty Summers, var den dåvarande kriminalassistenten Tony McLeans fästmö. Men detta år, 1999, begick julmördaren ett misstag; i källaren under ett antikvariat fann McLean den makabra tortyrkammare där kvinnorna bragts om livet och kunde till sist sätta stopp för Donald Andersons blodiga framfart.
Tio år senare blir Anderson mördad i fängelset. Men när julen börjar närma sig hittas ännu ett kvinnolik och mordet bär alla julmördarens kännetecken. McLean är övertygad om att han har att göra med en copycat-mördare, men kan samtidigt inte värja sig för den oundvikliga frågan: Satte han dit fel man?
Motvilligt måste McLean återvända till sitt livs mest plågsamma fall och försöka få klarhet i vad han missat tio år tidigare. Hämtat från Modernista

Jag tyckte början var rörig det är så himla många Mac hit och dit men det var likadant med första boken. Men när jag väl kom in i boken tyckte jag faktiskt den var riktigt bra. Väldigt detaljerade beskrivningar av mordoffren så ät inte lunch under tiden. Första boken blev jag inte superimponerad av men denna var bättre, men det är kanske inget som sticker ut. Men en till kommer jag läsa om kommissarie McLean för den ligger och väntar på mig- BETYG 4-
Inbunden
Språk: Svenska
Serie: Kommissarie McLean (del 2)
Antal sidor: 366
Utg.datum: 2015-07-28
Upplaga: 1
Förlag: Modernista
Översättare: Gunilla Roos
Originaltitel: The Book of Souls
Medarbetare: Sundh, Lars (form)
Dimensioner: 216 x 145 x 40 mm
Vikt: 641 g
SAB: Hce
ISBN: 9789176453001
Tack Modernista för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

5 kommentarer :

 1. Det är jobbigt när namnen är för lika varandra. Eller för olika våra. Läser en just nu med franska namn och jag håller på att bli tokig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj kan tänka mig att det är etter värre.

   Radera
 2. Kan nog också hålla med om att det tar en stund att komma in i Oswalds böcker, men annars är de riktigt bra.

  SvaraRadera
 3. Håller med! Det tar en stund att komma sig in i böckerna och speciellt namnen men sen blir böckerna riktigt bra :)

  SvaraRadera