söndag 29 mars 2015

Mikaela Bley - Lycke

En kall och regnig fredag i maj försvinner 8-åriga Lycke spårlöst från Kungliga Tennishallen i Stockholm. På TV4, ett stenkast därifrån, vill man vara först med nyheten - om inte annat, skapa nyheten - och kriminalreportern Ellen Tamm får uppdraget att följa fallet.
Ellen blir som besatt av sökandet efter Lycke, som ju längre tiden går känns alltmer hopplöst. Frustrerad över korrumperade poliser, de frånskilda föräldrarnas märkliga beteende och kollegornas gliringar, försöker hon kontrollera sina känslor och hantera situationen professionellt. Men fallet påminner henne alltför mycket om en liknande händelse, en händelse som ligger henne mycket närmare, och hon dras in i en härva fylld av familjehemligheter, lögner och svek som tvingar henne att konfrontera sitt eget förflutna.
Spänningsromanen Lycke är den första boken i serien om den egensinniga journalisten Ellen Tamm.
Hämtat från Lind och co

När ett litet barn försvinner även om det är en fiktiv kriminalroman så känns det hemskt, när man dessutom får reda på hur Lycke haft det innan med sin familj, ja, då blir man beklämd. Ellen Tamm har också något mörkt och mystisk som förföljer henne. Det får man också reda på senare i boken.
Jag tycker det är en bra debut, kanske inte upplägget är så originellt men jag gillar att det är en kriminalreporter istället för en polis.Ellen Tamm är en person man blir förtjust i , hon bryr sig och hon ger inte upp. Jag vill gärna läsa mer om Ellen Tamm. Betyg 3+
Inbunden
Språk: Svenska
Serie: Ellen Tamm
Antal sidor: 348
Utg.datum: 2015-03-20
Upplaga: 1
Förlag: Lind & Co
Medarbetare: Graves, Emma (form)
Dimensioner: 220 x 135 x 20 mm
Vikt: 508 g
ISBN: 9789174613490
Tack till Lind och co för Rec.ex

2 kommentarer :

  1. Läser den just nu, och hittills instämmer jag helt med dina tankar om boken :)

    SvaraRadera