tisdag 30 juni 2015

S.K Tremayne - Istvillingar

Lydia och Kirstie är enäggstvillingar – sex år gamla, oskiljaktiga och så lika att inte ens deras föräldrar alltid kan säga vem som är vem. Så händer det som bara inte får hända: Lydia faller från ett balkongräcke och dör. Kvar är den förvirrade Kirstie och hennes förtvivlade föräldrar Sarah och Angus.
Efter ett års tungt sorgearbete beslutar sig familjen för att flytta till en liten isolerad ö i Hebriderna där de ärvt ett hus som inte varit bebott på flera decennier och som saknar elektricitet. De vill börja på nytt, komma bort från alla plågsamma minnen.
Men inget blir som de hoppats. Kirstie beter sig allt egendomligare – hon tycks djupt olycklig och hävdar att de förväxlat henne med den omkomna systern. I skolan skyr de andra barnen henne, hon som alltid haft en syster och själsfrände är nu outhärdligt ensam.
Angus tvingas ofta resa bort på grund av sitt arbete och Sarah känner sig alltmer isolerad och förtvivlad. Deras äktenskap blir sämre i stället för bättre. Oron för Kirstie – eller är det Lydia – bara växer. En fruktansvärd misstanke pyr inom Sarah – vad var det egentligen som hände den där olycksdagen då hennes dotter dog?

S. K. Tremayne är journalist och författare, bosatt i London. Istvillingar utkommer i år i en lång rad länder. Hämtat från Lind&CO

Jag har kämpat med boken i två veckor, jag trodde det skulle vara en riktig bladvändare men så är inte fallet. Deckare eller thriller skulle jag inte heller benämna den, den handlar mer om sorgen efter ena tvillingen och flytten till ön. Ett slags relationsdrama nästan, jag tyckte den var lite onödigt tjatig och upprepande ibland. Men visst är den läsvärd och slutet är snudd på obehagligt. BETYG 3+ 
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 349
Utg.datum: 2015-05-21
Upplaga: 1
Förlag: Lind & Co
Översättare: Cajsa Mitchell
Originaltitel: The Ice Twins
Dimensioner: 215 x 145 x 28 mm
Vikt: 511 g
SAB: Hce
ISBN: 9789174613643
Tack till Lind och CO för rec.ex

14 kommentarer :

 1. Jag har funderat länge på att läsa denna, men ännu har det inte blivit av än. Ska nog försöka få tag på den på något sätt :)

  SvaraRadera
 2. Det här var första recensionen jag läste på Istvillingar som inte enbart var positiv.
  Är sugen på att läsa den här längre fram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men när det står deckare då får man andra förväntningar, de ska vara spännande. Men det var inte så eller så är jag avtrubbad.

   Radera
 3. Den här verkar så bra. Funderar verkligen på att läsa den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men alla tycker vi olika så läs den.

   Radera
 4. Har köpt den, men trodde också det var en spänningsroman/deckare. Så är inte fallet då alltså, får se när tid finnes till den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jättespännande är den inte i alla fall tyckte inte jag det.

   Radera
 5. Hursomhelst, denna kommer jag att nog att läsa... om inte förr så senare. ;-)

  SvaraRadera
 6. Håller på med den nu och har äntligen kommit till mitten och känner att boken börjar bli lite mer spännande men håller med den är tjatig om vissa saker och väldigt långsam.... och inte alls vad jag förväntade mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tyckte den var väldigt tjatig, trodde mer det skulle vara en thriller.

   Radera
 7. Jag är nyfiken på den, men väntar nog tills den kommer på pocket...

  SvaraRadera