måndag 29 juni 2015

Carin Gerhardsen - Falleri,fallera,falleralla

Kriminalkommissarie Conny Sjöberg satt i baksätet på en civil polisbil och tänkte att någonting ömtåligt och värdefullt höll på att gå sönder inom honom.

Det blåste kalla människofientliga vindar i landet, och han började förlora hoppet om att själv kunna göra någonting för att styra om dem. Teamet var dessutom helt klart ur form och medarbetarna snudd på aggressiva mot varandra. Atmosfären inne i bilen var så mättad av sorg och ilska att det var med lättnad de till slut klev ut och mötte den piskande yrsnön. Och en av de mest fasansfulla brottsplatser de någonsin hade upplevt.

Två personer mördade på öppen gata i centrala Stockholm. En medelålders kvinna och en liten pojke, brutalt nedklubbade med en hammare. Och det var bara början. Början på slutet.

Falleri fallera falleralla är en rafflande berättelse om trasiga människor och plötsligt uppblossande svärta. Om dem som tar emot och om dem som bara vill ha sina önskningar uppfyllda. Till varje pris. Carin Gerhardsen är tillbaka med den åttonde och avslutande delen i den framgångsrika serien om Hammarbypolisen. Hämtat från Bokus

Detta är sista boken i Hammarbyserien och det är säkert klokt, för en serie ska nog inte fortgå för evigt. Själva historien upplevde jag inte lika spännande som i tidigare böcker, den var snudd på lite svag intrig. Den handlade mycket om Jamal som är väldigt nere men då glöms de andra bort lite grann.
Men visst är den värd att läsas eller lyssnas på även om mitt betyg inte blir lika högt som tidigare böcker. BETYG 3+
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (316.2 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Stefan Sauk
Utg.datum: 2015-05-14
Förlag: Norstedts

ISBN: 978911304999

4 kommentarer :

 1. det fanns ett vemodigt stråk genom hela boken och det kändes att det var adjö till allihop. Jag gillade men håller med om att själva kriminalfallet var svagare än i tidigare böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kändes nog avslut, kanske det som gjorde att jag inte blev lika förtjust, gillar inte avsked.

   Radera
 2. Den här serien ligger jag duktigt efter med, har bara läst två men gillade dom och har alla i serien. Är väl bara att sätta fart då ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men då har du lite att se framemot.

   Radera