lördag 9 januari 2016

Tips tack

Jag är med Johanna och seglar lite, jag har betat av Tyskland.
MEN nu söker jag tips på deckare från alla länder utom Sverige, USA och Storbritannien.
Me like deckare mest (var det inte fin svengelska så säg).
Tipsa mig...;)
Oj då vad gör Clooney här,,,,,,,,
Lite kaffe till så jag piggnar till, ska läsa....

11 kommentarer :

 1. Du har väl redan läst Peter May, Sharon Bolton (Små svarta lögner), Indridasson antar jag? Har hur många norska tips som helst :-) Det finns en kinesisk deckarserie som jag fått rekommenderad men just nu har jag glömt vad den heter. Jag läste en som utspelade sig i Paris av Claude Izner, fast jag tyckte inte den var så bra. Men smaken är olika. Jag läste en som utspelade sig i Rom av Conor Fitzgerald men jag är osäker på om han finns översatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska dock inte vara böcker från Storbritanien, USA och Sverige. Claude Izner har jag i hyllan, tack för tips.

   Radera
 2. Deon Meyer, Sydafrika. Adler-Olsen, Danmark. Det 19:e Fabergéägget, Ryssland. Louise Penny, Kanada. Dirigenten från S:t Petersburg, Ryssland igen. Kanske skulle du gilla någon av dem? Jag vet ju att du gillar historiska romaner också, där kanske du kan hitta någon bra bok från främmande land. Påven Johanna, Den osynliga bron, Tiden där emellan t ex. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den osynliga bron har jag ju till och med.

   Radera
 3. Fallet med den försvunna tjänsteflickan av Tarquin Hall (Indien), Den motvillige kommunisten av Colin Cotterill (Laos). Båda böckerna är de första i en serie av böcker.
  Jag dödar av Giorgio Faletti som utspelar sig i Monte Carlo (Monaco). Donna Leons serie om kommissarie Brunetti i Venedig (Italien). Ingenting är glömt av Adam Sarafis (Nya Zeeland). Adam Sarafis är en psedonym för Thomas Sainsbury och Linda Olsson (hon är svensk men bosatt på Nya Zeeland).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen, en del var svåra att hitta dock. Adam Sarafis läste jag förra året.

   Radera
 4. Jag gillar Barbara Nadels deckarserie om kommisarie Cetin Ikmen som utspelar sig i Istanbul. Första boken heter Belsassars dotter. https://www.adlibris.com/se/bok/belsassars-dotter-9789197504577

  SvaraRadera
 5. Fred Vargas har ju några deckare som utspelar sig i Frankrike.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, den första önskar jag mi i födelsedagspresent.

   Radera
 6. Qiu Xiaolong har skrivit en serie deckare som utspelar sig i Shanghai. Du skulle kunna få första boken, En röd hjältinnas död, av mig, om du vill.

  SvaraRadera