tisdag 14 juni 2016

Annika Estassy - Alla dessa hemligheter

Inte en enda tår fäller Louise Sörenstam, född Granström, när hon ser sin makes kista sänkas ner i Roslagens karga jord en oktobermorgon. Egentligen var det tulpanlökar hon hade tänkt få ner i jorden denna dag, men så blev det nu inte. Livet ville annorlunda.

Trettiofem års äktenskap är till ända och Louise vågar äntligen drömma om att börja om på nytt, återuppta sina konststudier och skapa sig ett eget liv. Hon har varit en mycket lojal och trogen hustru som levt för sina döttrar och översett med maken Konrads vidlyftiga leverne. Konrad var tyvärr en man med mycket rymligt samvete och det dröjer inte länge förrän Louise upptäcker att det enda hon ärvt efter sin make är en härva av skulder och ekonomiska oegentligheter.

När lokal- och kvällspressen får nys om Konrads affärer blir Louise dess villebråd och hon försöker komma undan den oönskade uppmärksamheten genom att fly till sin syster Carina i Sydfrankrike. Carina lämnade tidigt barndomens Roslagen för en framgångsrik modellkarriär i Paris och har numera dragit sig tillbaka till i den lilla medelhavsbyn Sainte Marie-sur-Mer. Systrarna Granström har inte hållit kontakten med varandra och deras återförening blir allt annat än hjärtlig. Den påtvingade samvaron gör att hemligheter, minnen och ouppklarade konflikter kommer upp till ytan.

Vistelsen i Sainte-Marie-sur-Mer ger Louise tid att rannsaka sitt liv med Konrad och sin relation till Carina. Varför har Carina alltid varit så avvisande emot henne och varför satte sig Louise inte in i sin makes affärer mer? Louise lär också känna den svenske frilansjournalisten Boy som ger henne all den uppmärksamhet hon längtar efter men aldrig tidigare fått av Konrad. Hon får allt svårare att stå emot Boys närmanden, men vad vill han henne egentligen?

När allt ställs på sin spets för Louise har hon att välja mellan hämnd eller förlåtelse.
Hämtat från Norstedts

Jag har läst Solviken och Crossiants till frukost och tyckte det varit underbart lättläsa feelgood romaner. Den ena i svensk skärgårdsidyll och den andra i Frankrike.
Denna börjar med problem för stackars Louise hennes make har lämnat henne inte bara död utan med massa skulder. Då flyr Louise till Frankrike !? Det har jag lite problem med, att man bara flyr ifrån allt utan att lösa problemen. Så för mig blir karaktären Louise lite självisk inte blir det bättre av andra saker hon gör. Men om man bortser från detta är det en fin liten feel good roman i ett vackert fodral. BETYG 4
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 332
Utg.datum: 2016-05-16
Upplaga: 1
Förlag: Norstedts
Dimensioner: 216 x 142 x 25 mm
Vikt: 456 g
SAB: Hc
ISBN: 9789113071992
Tusen tack för recensionsexemplar Norstedts
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

2 kommentarer :

  1. Den här verkar lite mysig. Är sugen på att läsa den.

    SvaraRadera