söndag 26 juni 2016

Lisa Hågensen - Hennes ögon blå

De väntar på henne utanför kyrkporten. Året är 1671 och Kirsti Martasdotter fängslas och anklagas för häxeri. Åtta månader senare rymmer hon. Höggravid, torterad och våldtagen tar hon sig tillbaka hem till Lövaren.
2011. Denna ondskans sommar, när en galning skjuter ihjäl ungdomar på en ö i norska skärgården, ser Raili fram emot sex lugna veckor i sitt lilla torp i Lövaren. Men allt står inte rätt till där runt sjön. Någonting är fruktansvärt fel.
Vad fyller vi varandras tomrum med?
Kärlek?
Hat?
Ondska?
Vi väljer. Sedan skördar vi. Hämtat från Fusce förlag

Varför jag väntat så länge med att läsa boken vet jag inte riktigt. Men kanske var det för att den kändes väldigt kompakt. Det var väldigt mycket text på sidorna, så de 280 sidorna kändes nästan som 400 sidor.(jag överdrev nog lite där). 
Men när jag väl började läsa då kunde jag inte släpa boken, den fick följa med överallt. (inte så snygg längre dock) Vilken spänning och även en hel del mystik. Man kunde lätt ta till sig huvudpersonen Raili hon var en hel vanlig tjej precis som vem som helst. Dåtids historien var dock lite rörig, kändes som den kom i helt fel ordning. Jag gillade verkligen denna bok som gav mersmak, den var ruskigt spännande. BETYG 5+
Häftad
Språk: Svenska
Antal sidor: 280
Utg.datum: 2014-06-25
Upplaga: 1
Förlag: Fusce förlag
Dimensioner: 219 x 140 x 21 mm
Vikt: 457 g
SAB: Hc
ISBN: 9789198193008
Tack till Lisa och Fusce Förlag för rec.ex
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

8 kommentarer :

 1. Ja, ruskigt bra :) Det tyckte jag också och jag hoppas att andra delen snart kommer.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Hej och tack Mia och Monika! Jättekul att läsa att ni tycker om Hennes ögon blå! Rättigheterna till den är såld till Frankrike och Polen nu, riktigt spännande! Jag skriver för fullt på både andra och tredje uppföljaren, förhoppningsvis kommer en av dem ut i år! Stackars Raili och Ylva, de är i en rejäl knipa just nu... ; ) Obs, Mia, jag heter Hågensen, inte Hågesten, även om det är ett riktigt tjusigt efternamn! : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jösses, förlåt, det var inte meningen att döpa om dig. Det låter toppen att du skriver på uppföljare. Och tusen tack för du tog dig tid att kommentera ♥

   Radera
 4. Den här boken har jag aldrig hört talas om.

  SvaraRadera
 5. Låter väldigt intressant och spännande!

  SvaraRadera