tisdag 14 februari 2017

Nyfiken på - Mattias Edvardsson

I mitten av 1990-talet påbörjar Zackarias Levin en skrivarutbildning på Lunds universitet. Där lär han känna tre personer som kommer att påverka hans liv på oväntade sätt. De är alla på flykt från någonting och delar samma dröm om att få skriva. Men i takt med att de kommer närmare sin lärare, den framstående poeten Li Karpe, och dessutom lär känna den legendariska författarikonen Leo Stark, förändras för alltid deras bild av skrivandet - och kanske av hela livet.

Tolv år senare får Zackarias sparken från sitt mediejobb, flickvännen dumpar honom och han tvingas flytta tillbaka till sin mamma i Skåne. För att försörja sig bestämmer han sig för att skriva en bästsäljare om den där omvälvande tiden då Sveriges stora författarstjärna försvann spårlöst och en av Zackarias närmaste vänner dömdes för mord.

Men minnet är inte alltid pålitligt. Och vad är egentligen viktigast: att förhålla sig precist till sanningen eller att berätta en bra historia? Hämtat från Bokus

Idag kommer denna ut som ljudbok på Storytel och då tänkte jag passa på att lyssna på den då jag har hört så himla mycket gott om boken.
Jag träffade författaren på Bok-älskarminglet och han var väldigt trevlig.
Han har hittills skrivit fem böcker och hans hemsida finns här.

6 kommentarer :

  1. Alla hans böcker är väldigt bra. Hoppas du också kommer att gilla :)

    SvaraRadera
  2. Jag har läst alla hans böcker och gillat allihopa skarpt. Hoppas du också gör det!

    SvaraRadera
  3. Hoppas den är lika bra som ljudbok som den var att läsa.

    SvaraRadera