torsdag 29 juni 2017

Hett i hyllan #18

Då var det torsdag och dags för lite hett i hyllan, det är Bokföring enligt Monika som håller i trådarna. Så här skriver hon; 
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
Denna köpte jag på bokrea för några år sedan men tyvärr har den blivit liggande eller stående kanske det heter.

Jag försöker titta av alla krafter, men jag ser inget. Inget utom det här djupa mörkret. Är ögonen slutna eller öppna? Jag vet inte. Vad var det som hände? Jag vet inte det heller.

Angèle Lieby kommer till sjukhuset med huvudet i ett skruvstäd så känns det i alla fall. Migränattacken är värre än något annat hon har varit med om. 
När hon vaknar nästa gång, utan huvudvärk, är det med känslan av att inte kunna andas. Hon ser ingenting, hon kan inte röra sig, hon kan inte tala. 
Snart förstår hon att alla runt henne är övertygade om att hon är hjärndöd. Hon hör en läkare tala om för familjen att det är dags att stänga av respiratorn och planera för begravning. 
Och hon kan inte protestera. 
Men en dag när hennes dotter kommer in i rummet rinner en tår nerför Angéles kind, och plötsligt förstår alla att hon fortfarande lever.

Jag tror verkligen jag måste ta och läsa den i sommar.

7 kommentarer :

 1. Känner inte till den här boken, men den låter definitivt intressant.

  SvaraRadera
 2. rena mardrömmen! har aldrig hört talas om boken tidigare

  SvaraRadera
 3. Men jösses! Det där låter ju vansinnigt otäckt. Har aldrig hört talas om den, men nu blev jag nyfiken :)

  SvaraRadera
 4. En bok som jag aldrig sett tidigare. Men den verkar intressant.

  SvaraRadera