torsdag 14 september 2017

Hett i hyllan #24

Då var det torsdag hemkommen från arbetsterapeuten, fick lite handledsskydd som ska hjälpa mig lite i vardagen. Fick och fick förresten 200 kronor kostade det men hjälper det så är det värt varenda slant.
Som vanligt har Monika hettat upp hyllorna denna dag så här skriver hon;
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
Denna fick jag som julklapp (efter tips av Bokbloggsjerka Annika), men den står fint kvar i hyllan.
Mina barn har skrivit så fint i boken.
Handlingen:
Första delen i trilogin om Anders Hademark.Året är 2007 och det går mot höst. Nicolas Sarkozy har vunnit det franska presidentvalet och den försvunna flickan, Madeleine McCann, är årets nyhet.Anders och Monica Hademark och deras fyrårige son, Linus, bor i en lägenhet i Trelleborg. Monica har under en tid pratat om att hon vill flytta till hus. Hon tycker att det skulle bli bättre för Linus.En dag när Anders står och tittar i skyltfönstret på bilderna av de husobjekt som fastighetsbyrån har till försäljning ser han sin gamle vän därinne, Chris Berg. Vännen, som han inte sett på tjugofem år, kommer ut och berättar att han blivit fastighetsmäklare. När han får höra Andersönskemål berättar han att de nästa dag ska få in ett hus vid havet. Han lovar honom att han ska få se på huset först av alla.Paret Nilsson har bott i huset i många år men har bestämt sig för att flytta till Filippinerna eftersom de fått möjligheten att ta över en restaurang där. Deras 39-årige son har redan åkt ner för att börja arbeta på restaurangen.På visningen tycker Anders sig känna igen Ingvar Nilsson, men kan inte placera honom. När Anders och Monica gått in, tillsammans med Annabelle Nilsson, står Chris och Ingvar kvar därute. Det ringer i Chris telefon, och när han svarar går han mot grannhuset. Han stannar till och tycker sig höra en engelskspråkig flickröst inifrån huset.
Den är riktigt billig att köpa bara 19 kr.

12 kommentarer :

 1. Den var med i min Hett i hyllan i våras. Jag har fortfarande inte läst den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså haha det visste jag inte eller så har jag glömt det.

   Radera
 2. Det var en okänd bok för mig.

  SvaraRadera
 3. Hm, jag tycker jag känner igen den. Men läst den har jag inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha kanske står den hemma hos dig med.

   Radera
 4. barnens presenter är extra roliga. har aldrig hört talas om den här författaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det då borde man bemöda sig att läsa.

   Radera
 5. Den känner jag inte till.

  SvaraRadera