torsdag 21 september 2017

Hett i hyllan #25

Torsdag och dags för Hett i hyllan som Bokföring enligt Monika håller i, så här skriver hon; Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
Denna fanns i min pocketbokhylla, handlingen:
Varje tisdag samlas den innersta regeringskretsen i Washington för att gå igenom en kort och ytterst hemlig förteckning över de terrorister som anses så farliga för världens säkerhet att de dömts till döden direkt. Predikanten är kodnamnet på den som står överst på listan, en terrorist som effektivt sprider sitt hotfulla budskap hos unga muslimska män och som står bakom morden på ett antal uppsatta personer i USA och Europa.

Spåraren är en före detta marinkårsofficer och numera människojägare som får i uppdrag att identifiera, hitta och utplåna hotet. Han vet ingenting om måltavlans verkliga identitet eller uppehållsort, men inser snart att sökandet kommer att ta honom till platser där få skulle överleva. Och han måste arbeta snabbt, innan Predikanten hinner verkställa hela sin fasansfulla plan.

Dödslistan är en actionspäckad thriller av en av genrens verkliga mästare, en berättelse som tar med läsaren på ett lika farligt som fartfyllt äventyr.
Det låter inte så pjåkigt men tiden finns inte för alla böcker.

8 kommentarer :

 1. nej, det är just det. hur ska en hinna läsa alla böcker en verkligen vill läsa? har inte läst Dödslistan, men har den i alla fall inte i hyllan

  SvaraRadera
 2. Jag har läst minst en bok av Fredrik Forsyth, eventuellt två, och jag är nog inte hans största fan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte läst något av denna författare.

   Radera
 3. Forsyth har jag läst en bok av. Det var inte något för mig. Hoppas det passar dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte lättare att läsa pocket heller, blir så smått.

   Radera
 4. Läste Forsyth en gång i tiden (jag läste pappas böcker när jag läst alla mina egna) men inte just den här boken.

  SvaraRadera
 5. Aldrig hört talas om faktiskt :)

  SvaraRadera