torsdag 11 januari 2018

Hett i hyllan #34

Då var det torsdag och dags för lite Hett i hyllan igen som vanligt är det Bokföring enligt Monika som håller i trådarna. Jag fortsätter kolla i pockethyllan och hittar denna bok.
Handlingen låter som vanligt super;
Allt verkade gå som planerat. Caroline Mabry stannar till på gångbron över Spokane River och ser sig omkring. Hennes två kolleger i civila kläder är på plats. Det är ett rent rutinuppdrag, en av många knarklangare ska tas på bar gärning.
 Men allting går fruktansvärt fel och Caroline blir i stället hjälplöst vittne till hur en man omkommer. Några timmar senare hittas kroppen av en ung prostituerad kvinna i floden, det första av många offer. En seriemördare går lös och livet i den lilla staden blir sig aldrig mera likt.
 Caroline och hennes kollega för en kamp mot klockan i skuggan av medias uppmärksamhet, politiskt maktspel och experters inkompetens. Samtidigt kämpar hon med privata problem, en gnagande ångest och känsla av overklighet. Som kvinna och polis finner sig Caroline snart indragen i en psykopats surrealistiska värld, en värld där mördaren har siktet inställt på henne själv
Jess Walter är en amerikanska författare som nu är 52 år, inte särskilt produktiv. I alla falla inte som Nora Roberts.

5 kommentarer :

 1. Låter ju som en "klassisk" intrig för en deckare/thriller. Kan ju vara riktigt bra, eller inte. Jag hade helt missat den i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Den känner jag inte till men den låter som nånting jag kanske skulle gilla.

  SvaraRadera
 3. Har aldrig hört talas om denna. Den låter i alla fall bra :)

  SvaraRadera
 4. En okänd bok för mig. Låter i alla fall spännande. Tack för tipset.

  SvaraRadera
 5. Låter som en spännande bok men författaren är helt okänd för mig.

  SvaraRadera